Najbolje košarkašice Srbije okupile su se danas u Kovilovu gde će do 29. decembra biti na okupu, vredno trenirati, održati nekoliko sastanaka, a u sredu (dvorana Sport Eko, 20:00 časova) odigrati u okviru Memorijala „Gordana Bogojević Kovačević“ revijalnu utakmicu protiv selekcije Regionalne i Prve „A“ ženske lige.

Selektorka reprezentacije Srbije, Marina Maljković, izrazila je zadovoljstvo uslovima za rad u Kovilovu:

– Imamo sve što nam je potrebno da ispunimo zacrtane ciljeve. Smeštaj je odličan, imamo potreban mir i sjajnu dvoranu za trening.

Okupljanje u Kovilovu biće generalna proba pred zvanični start priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na proleće sledeće godine:

– Moramo mnogo toga da uradimo za ova četiri dana. Na jednom treningu probaćemo da sublimiramo, ono što ćemo kad počnu pripreme, raditi nekoliko dana. Trudićemo se da za kratko vreme uradimo što više, što bolje se upoznamo i dogovorimo, kako bi sve funkcionisalo kako treba i u kvalifikacijama bilo krunisano uspehom, plasmanom na šampionat u Francuskoj 2013. godine – istakla jeMarina Maljković.

Od 20 pozvanih igračica na pripreme u Kovilovu, selektorki Marini Maljković javilo se 17 košarkašica: Ivanka Matić, Jelena Maksimović, Miljana Bojović, Sonja Petrović, Jelena Milovanović, Ana Dabović, Milica Mićović, Marija Prlja, Sara Krnjić, Kristina Baltić, Milica Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Saša Čađo, Tijana Ajduković, Nevena Jovanović i Biljana Stjepanović. Pošto nije reč o reč o reprezentativnom FIBA terminu, klubovi nisu dozvolili odsustvo Maji Miljković, Jovani Rad i Adrijani Knežević.

U kvalifikacijama za Eurobasket 2013. u Francuskoj, reprezentacija Srbije nalazi se u grupi sa selekcijama Crne Gore, Poljska, Estonije i Švajcarske.