Posle kratke pauze, 3h3 Prvenstvo Srbije nastavljeno je ovog vikenda, a Kladovo je dobilo svog prvog šampiona – ekipu Zemuna.

Roda 3h3 karavan nastavio je svoje putovanje širom Srbije, pa je tako Kladovo imalo priliku da prvi put ugosti neke od najboljih domaćih ekipa. Na sjajnoj destinaciji, pored Dunava, bio je smešten teren i 3h3 oprema, a u pauzama između utakmica publika je imala priliku da uživa i u brzom šutiranju trojki, koje su izvodili naši basketaši.

Među 11 ekipa koje su se takmičile za novčanu nagradu, ali i plasman na završni turnir, najbolje se pokazala ekipa Zemuna. Svetski šampion iz 2017. godine potvrdio je dobru formu, pa je nakon titule na Adi dodao i trofej iz Kladova. Zemunci su ostvarili ubedljive pobede u grupnoj fazi, kasnije i u četvrtfinalu i polufinalu, da bi klasu potvrdili u finalu protiv sjajne ekipe Ralje Intergalaktik. Basketaši Zemuna slavili su rezultatom 11:10 nakon vrlo uzbudljive i neizvesne utakmice.

Zemunci nisu nastupali u svom standardnom sastavu, pa je Bogdana Dragovića menjao Nebojša Bošković, dok su se pored njega našli Lazar Rašić, Marko Dugošija i Nikola Vuković. Ovo je ujedno bio i prvi trofej za Boškovića, koji je osvojio sa svojom novom ekipom.

Iako je „Urban basketball challenger“ odložen, svi zaljubljenici u 3h3 sport neće dugo čekati na nove utakmice i sjajne partije koje će pružiti srpski basketaši, pa će tako već narednog vikenda moći da uživaju u jednom od najvećih turnira na teritoriji Srbije koji će se održati u Kragujevcu.