Требало је доћи и бити пре подне у недељу, 15. маја у дворани СПЦ “Шумице”, па схватити шта се то догодило!

Завршница “Мини баскет НИС Гаспром нефт лиге 2011” окупила је више од 30 екипа у категорији дечака рођених 2001, још десетак састава дечака рођених 2002, као и девојчица рођених 2000/2001. Препуне трибине дворане у СПЦ “Шумице” биле су посебан декор последњег кола Лиге.
Према већ познатом слогану минибаскеташа – сви су победници – сваки учесник Лиге добио је медаљу, као што је и сваки тим добио пехар. Испред Удружења Мини баскета Србије, све присутне поздравио је председник Раде Георгиевски, док су медаље и пехаре појединцима и тимовима предали Ана Јоковић , потпредседник КСС и легендарни тренер Боривоје Ценић .

Пехар за посебне заслуге Удружења Мини баскета Србије уручен је његовој Екселенцији амбасадору Јапана, а у његово име пехар је примио аташе за спорт и културу Киyотака Танака . Тиме су се и минибаскеташи придружили подршци становницима Јапана, који су недавно доживели снажне земљотресе и еколошку катастрофу.
Уз интонирање химне Републике Србије, званично је и спуштена завеса на “Мини баскет НИС Гаспром нефт лиге 2011” .
Уосталом, како неко од присутних рече, наши сениорски тимови Супер лиге били би пресрећни када би имали тако велик број гледалаца на својим утакмицама!