Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u narednoj nedelji započinje kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se leta 2021. godine održati u Španiji i Francuskoj. Naše košarkašice nalaze se u grupi E sa Turskom, Albanijom i Litvanijom, a u ovom „novembarskom prozoru“ odigraće utakmice protiv Turske 14. novembra u 17.00 časova u novobeogradskoj „Hali sportova Ranko Žeravica“, odnosno u nedelju 17. novembra u Draču u 16.00 časova protiv Albanije. Okupljanje reprezentativki zakazano je za ponedeljak 11. novembar, a grupa mladih košarkašica treniraće ovog vikenda u Hali sportova pod vođstvom Marine Maljković.

Na treninzima će biti i dve osvajačice bronzanog odličja sa Evropskog prvenstva u Beogradu Maja Miljković i Dajana Butulija.

– Iskreno, jedva čekam novo okupljanje, jer nam atmosfera u reprezentaciji nikada nije bila bolja. Zaželela sam se devojaka, kao i naših treninga. Očekuju nas prva iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Obe utakmice će biti teške na svoj način. Turska je veoma ozbiljna ekipa, dok nas u Albaniji čeka neugodno gostovanje. Svakako mislim da smo favoritkinje i da ne bi trebalo da imamo većih problema da pređemo prve dve prepreke – istakla je Dajana Butulija, reprezentativka koja je, uz evropsku bronzu, osvajala i evropsko zlato 2015, odnosno olimpijsku bronzu 2016. godine.

Od utakmice za treće mesto na Evropskom prvenstvu protiv Velike Britanije u Areni je prošlo tek četiri meseca i taj duel, kao i čitav nastup na šampionatu u Zrenjaninu i Beogradu, još uvek je u glavama naših bronzanih košarkašica.

– Kao i uvek, potrebno je da prođe vreme da bi se slegli utisci i da čovek postane svestan koliko je važan uspeh postigla naša reprezentacija. Izuzetno sam ponosna na čitav tim i na to kako smo se na čelu sa selektorkom Marinom Maljković opet vratile u sam vrh evropske košarke – kaže Butulija.

Upravo je to i jedan od glavnih razloga zbog čega naše reprezentativke zaslužuju da “Hala sportova Ranko Žeravica“ u četvrtak bude ispunjena do poslednjeg mesta i da dobiju ogromnu podršku publike, koja bi im pomogla da pobedom protiv Turske otvore kvalifikacije.

– Mislim da smo zaslužile punu dvoranu. Očekujem da ljudi to prepoznaju i da ćemo imati veliku podršku. U svakom slučaju posebno se radujem što ću opet igrati u hali u kojoj sam doživela neke od najlepših emocija u karijeri i najveće klupske uspehe – zaključila je Dajana Butulija.

Utakmica protiv Turske na programu je u četvrtak 14. novembra od 17.00 časova. Ulaznice za ovaj meč po ceni od 300 i 500 dinara već su u prodaji i mogu da se kupe preko internet sajta www.tickets.rs , kao i na svim njihovim prodajnim mestima.

Cene ulaznica su jako popularne – od 300 do 500 dinara, a mogu da se kupe ON LINE preko internet sajta www.tickets.rs , kao i na svim njihovim prodajnim mestima.