XIX Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“ održaće se na Beogradskom sajmu (Hala broj 3), od 16. do 20. januara 2019. godine. Prijave učešća će se primati do 7. januara 2019. godine.

Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, i 2011. i mlađi. Svaki klub može prijaviti više ekipa, a ekipu čini 15 igrača ili igračica.

Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „4“ i “5” . Biće postavljena i dva terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (veštačka trava).

Svečano otvaranje je zakazano za subotu 19. januar 2019. godine u 12,00 časova.

U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i to:

– Uzrast 3-4 godine – Mini basket Igraonica,

– Uzrast 5-6 godina – Mini basket Učionica,

– Uzrast 7-8 godina – Mini basket Radionica,

– Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Košarkica,

– Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.

Imena predavača će blagovremeno biti objavljena. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za mini basket.

Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrasnom kategorijom mini basket, što je i uslov za dobijanje licence.

Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba da blagovremeno jave broj članova ekipa, kako bi na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu, a takođe postoji mogućnost smeštaja i u hotelu „Srbija“.

Za sve učesnike XIX Međunarodnog minibasket festivala „Rajko Žižić“ predviđene su medalje i pehari.

Prijave za učešće na Festivalu primaće se na imejl adresi: minibasket@kss.rs, najkasnije do 7. januara 2019. godine.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja Festivala.