Na svečanom događaju koji je danas na beogradskom Trgu republike organizovao Košarkaški savez Srbije, a uz podršku sponzora Triglava i Rode, održana je promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije, kao i žrebanje takmičarskih brojeva za sezonu 2017-2018.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred nekoliko stotina građana, mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima prvo se obratio potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

 – I ove godine smo na Trgu, u ovom prelepom ambijentu. Za razliku od prošle godine, sada imamo i pehar juniorskih šampiona Evrope. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni da su kadeti bili treći u Evropi, a juniorke srebrne… Svima vam čestitam na tim uspesima. Želim da se zahvalim našim partnerima Rodi i Triglavu koji su sponzori ovih liga, medijima, saradnicima, generalnom sekretaru KSS Dejanu Tomaševiću… Ove lige postoje godinama i idemo pravim putem. Mlade košarkašice i košarkaši, želim vam, pre svega, puno zdravlja i da imate uspešnu sezonu, da budete dobri đaci i idoli vršnjacima… Košarka je sport koji vas izdvaja od ostalih i želim vam mnogo sreće i uspeha.

Kao ponosni sponzori Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige Srbije, Roda i Triglav su, zajedničkim snagama, i ove godine obezbedili svim klubovima ove tri lige garniture dresova u kojima će se takmičiti tokom sezone, kao i osiguranje od povreda za sve mlade košarkašice i košarkaše.

– Ponovo smo na istom mestu… Drago nam je što imamo priliku da pokažemo koliko nam je stalo do vas, koliko nam je bitna košarka i da vi u budućnosti pređete put od ovog Trga do toga da nam za koju godinu mašete sa balkona Starog dvora. Kompanija Triglav osiguranje je u košarci već par godina, pored generalnog sponzorstva muške seniorske reprezentacije, pomažemo i Triglav Kadetsku ligu, a u novoj sezoni ćemo biti i uz kadetkinje. Čvrsto stojimo uz vas, želimo da vam pružimo podršku i pomognemo da vaši uspesi budu zabeleženi i da na krilima tih uspeha budete mlade nade koje će nam osvetlati obraz u budućnosti – rekao je Marko Putnik, direktor marketinga Triglav osiguranja u Srbiji.

Prisutnima se obratio i Matija Protić, izvršni direktor za marketing kompanije Merkator-S.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo ponovo uz juniorku ligu, koja je budućnost srpske košarke i ono što mi u Rodi zovemo „najbolje iz Srbije“ Sigurni smo da se među vama kriju i budući seniorski reprezentativci, svi oni koji nam svakog leta pružaju radost i zadovoljstvo vraćajući se sa medaljama sa velikih takmičenja. Roda će zato ostati uz srpski sport, ostaće uz vas… I ove godine smo spremili garniture dresova i osiguranje za sve vas. Želimo vam puno sportske sreće, da budete zdravi i, ono što je najvažnije, da uživate u košarci.

PAROVI 1. KOLA RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE

15. oktobar 2017:

Polet Kraljevo – Mladost Čačak u 12.00

Crvena zvezda MTS – Konstantin Niš u 14.00

Partizan NIS – Mega Bemaks u 19.00

Sloboda Užice – Beko u 14.00

  1. oktobar 2017:

Vojvodina – Zdravlje Leskovac u 14.00

  1. oktobar 2017:

Dinamik – Radnički Kragujevac u 15.30.

PAROVI 1. KOLA TRIGLAV KADETSKE LIGE SRBIJE

14. oktobar 2017:

Ivanjica – Zemun 16.00

Polet Kraljevo – Aktavis Akademija Leksovac u 13.00

Vizura – Radnički Kragujevac u 13.00

Sports vorld Novi Sad – Crvena zvezda MTS u 16.00

Borac Čačak – Mladost Zaječar u 14.00

PAROVI 1. KOLA TRIGLAV ŽENSKE KADETSKE LIGE SRBIJE

14. oktobar 2017:

Art basket Beograd – Stara Pazova u 13.15

Vrbas Medela – Radnički Kragujevac u 20.00

Crvena zvezda – Novosadska ŽKA u 17.00

Student Niš – Partizan 1953 u 16.30

15. oktobar 2017:

Ljubovija – Paraćin u 14.00

19. oktobar 2017:

Loznica – Radivoj Korać u 16.00