Tradicionalni 18. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“ održaće se na Beogradskom sajmu (hala 3) od 12. do 16. januara 2018. godine, a svečano otvaranje je zakazano za subotu 13. januara u 12.00 časova.

Mali košarkaši, devojčice i dečaci, biće podeljeni u četiri godišta: 2007. i mlađi, 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, i 2010. i mlađi. Svaki klub može da prijavi više ekipa koju čini 15 dečaka ili devojčica.

Turnir će se održati na pet terena na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „5“. Uz to, biće postavljena i dva terena na kojima će se igrati Minibasket na veštačkoj travi.

U toku takmičenja biće organizovana klinika za trenere „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i to:

– Uzrast 3-4 godine – Minibasket Igraonica,

– Uzrast 5-6 godina – Minibasket Učionica,

– Uzrast 7-8 godina – Minibasket Radionica,

– Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Košarkica,

– Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.

Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrasnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, tokom trajanja Festivala održaće radionice…

Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba blagovremeno da obaveste organizatore o broju članova ekipa, kako bismo na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu. Takođe, postoji mogućnost smeštaja i u hotel „Srbija“ (Ustanička, Beograd).

Za sve učesnike 18. Međunarodnog minibasket festivala „Rajko Žižić“ predviđene su medalje i pehari.

Prijave za učešće na Festivalu primaće se do 31. decembra 2017. godine na  imejl adresi: minibasket@kss.rs .