U sredu 17. januara 2018. godine u 18.00 časova u sportskoj dvorani „Wai Tai“ na Zlatiboru odigraće se finalna utakmica drugog stepena Kupa Srbije za košarkaše između Zlatibora i Metalca.

Trener domaćina Zlatibora Vanja Guša izneo je očekivanja pred finalni meč.

– Velika je čast što ćemo igrati finale drugog stepena Kupa Srbije. Pobedili smo pre tri dana Metalac u prvenstvenom meču, ali to ništa ne znači, svima je stalo da osvoje ovaj trofej… Metalac je sjajan tim, što govori i njihov plasman na tabeli KLS, oni su klub sa tradiciom i mi im prepuštamo ulogu favorita, iako smo domaćini. Očekujemo punu dvoranu i kvalitetnu utakmicu – rekao je Guša.

Njegov kolega na klupi kluba iz Valjeva Mihailo Poček rekao je o finalnom meču:

– Finale Kupa je za nas velika utakmica… Zlatibor je domaćin, pobedili su nas nedavno u ligi, a mi smo za ovih par dana pokušali da povratimo ekipu posle prvog poraza u KLS u Valjevu. Očekujemo otvorenu utakmicu, nadam se da su moji igrači svesni da rival ima iskusnu ekipu, da nisu nimalo naivan rival. Sam tok meča će pokazati koliko smo spremni da im se revanširamo za poraz u prvenstvu. Verujem da ćemo biti dovoljno motivisani da odigramo finale drugog stepena Kupa Srbije u dobrom ritmu – poručuje Poček.