U četvrtak 17. januara 2019. počinje tradicionalni 19. Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“ na Beogradskom sajmu (hala 3), u organizaciji KSS i uz pomoć našeg poslovnog partnera NIS Gasprom. Festival će trajati do 20. januara, a svečano otvaranje je zakazano za subotu 19. januar u 12.00 časova.

Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, i 2011. i mlađi. Turnir će se održati na pet terena na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „5“. Uz to, biće postavljen i teren na kome će se igrati mini basket na veštačkoj travi na teleskop košu, kao „stritbol“ teren na kome će se na jednom košu igrati četiri na četiri sa loptom broj „4“.

U toku takmičenja biće održani i pokazni treninzi na veštačkoj travi. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za mini basket.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, tokom trajanja Festivala održaće radionice.

Za sve učesnike 19. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ predviđene su medalje i pehari.