Ženska seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je trijumf na startu „Trofeja Beograd 2012“, jednoj od poslednjih provera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine. Izabranice selektorke Marine Maljković savladale su ubedljivo u 1. kolu međunarodnog tunira u „Šumicama“ selekciju Rumunije posle mnogo bolje i sigurnije igre tokom većeg dela susreta:
Srbija – Rumunija 82:63 (20:16, 25:9, 20:17, 17:19)

Rezultatska neizvesnost potrajala je do sredine druge četvrtine kad je selekcija Srbije počela da eksploatiše skakačku dominaciju pod obručima. Snažnom igrom u odbrani, sa nekoliko brzih akcija u napadu u kratkom periodu stečena je prednost od čak 20 poena na isteku prvog poluvremena u kojem su se sve naše reprezentativke, osim Tijane Ajduković, koja nije ulazila u igru, upisale u listu strelaca.

Ništa se bitnije u odnosu snaga nije menjalo ni u nastavku susreta. Srbija je diktirala tempo u potpunosti kontrolisala sva dešavanja na terenu. Maksimalnu prednost naša selekcija imala je u 33. minutu kad je preko raspoloženih Ivanke Matić, Ane Dabović i Nevene Jovanović povela sa 70:42. Selekcija Rumunije do kraja meča, uglavnom je šutevima za tri poena, pokušavala da smanji prednost i izbori se za što časniji poraz.

– Prva četvrtina je bila slaba. U sledećih deset miinuta zaigrali smo mnogo bolje i što je ličilo na model igre kojem težimo. U drugom poluvremenu bilo je dobrih i loših momenata. Nedostajalo nam je treninga po povratku iz Nemačke, tako da po ubrzanom tempu treba da ispravljamo uočene greške – istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Radočaj 7, Mandić 2 (3 as), Jovanović 12 (3 as), Ivanović 4 (6 sk), Krnjić 7 (6 sk)., Matić 13 (6 sk), M. Dabović 9 (3 as, 3 ul, 5 sk), Ajduković, Maksimović 6, Šaponjić 4, A. Dabović 12 (5 ul), Škorić 6 (6 sk).

RUMUNIJA: Uiuiu 3, Hutanu 3, Pajel 7, Mesaroš 6, Parali 7, Oroš, Stonesku 7, Čutaš 8, Marginean 20, Tarta 2, Bigica, Sipos.

kompletna statistika: link >>>

Reprezentacija Srbije u drugom kolu „Trofeja Beograd 2012“ u ponedeljak od 20:30 časova igra protiv selekcije Izraela koja je na startu turnira poražena od Italije 65:70.