U okviru nastavka kvalifikacija za Svetski šampionat 2019, seniorska muška reprezentacija Srbije u četvrtak, u 20 časova po našem vremenu, na Kritu igra protiv Grčke. Selektor Alesandar Đorđević na put vodi sledećih 14 igrača: Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović,  Marko Simonović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Stevan Jelovac, Nikola Milutinov, Miroslav Raduljica i Uroš Luković.

– Velika želja, izuzetna koncentracija obeležile su dosadašnji tok priprema – prvo je što je rekao selektor Đorđević velikom broju okupljenih novinara u dvorani „Aleksandar Nikolić“ posle poslednjeg treninga pred put, a potom se okrenuo „zdravstvenom biltenu“ – Raduljica je dva dana imao temperaturu, u ponedeljak je sa treninga morao da ode da bi primio infuziju. Bjelica je išao je na terapiju, a ovaj trening mu je bio prvi posle pauze. Ostali su manje-više dobro. Vasa Micić je opet u trenažnom procesu. Imali smo dobrih sedam dana treninga, jakog rada, dosta odličnih duela, mnogo kvalitetnih, talentovanih igrača.

Đorđević se osvrnuo i na snagu protivnika:

– Najveća opasnost preti od sigurno od njihovog iskustva i dugogodišnjeg zajedničkog igranja. Vraćaju se na Krit, na to moramo da budemo spremni. Burusis igra sa velikim iskustvom, dok su tu atleticizam Adetokunba i Mitroglua koji je novo ime u reprezentaciji. Dosta atipično igraju. Tu su Printezis, Mancaris, Kalates, Slukas, Papapetru, Papanikolau… Sve igrači sa evroligaškim iskustvom i dugogodišnjim igranjem u istom timu. To je reprezentacija koja ima karakter, svake godine dolazi do završnica takmičenja. Sada igraju rasterećeno, imaju 6-0 iz prethodne grupe.

U svakom slučaju, kako je Đorđević rekao, ovo je duel koji je veliki izazov za sve.

– Svi su izuzetno željni, mnogi igrači dugo nisu imali ni utakmice, posebno oni koji dolaze iz NBA lige. Čak je i Nikola Kalinić poslednji meč igrao 18. aprila. Različit je stepen spremnosti svih igrača, to je evidentno. Ovde smo probali da ih dovedemo na sličan nivo forme, jer je nemoguće da budu na istom. Ali, svi su u istim problemima – rekao je selektor Đorđević.

Ulaznice za utakmicu četvrtog „prozora“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. Srbija – Estonija, koja je zakazana za nedelju 16. septembar 2018. u 20.15 sati mogu da se rezervišu i kupe on-line preko www.eventim.rs, kao i na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije.

U nedelju 16. septembra, na dan utakmice, karte će moći da se kupe i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ od 12.00 sati do početka utakmice.

Cene pojedinačnih ulaznica su:

Tribine – 500 dinara

Parter B i Parter 4 – 750 dinara

Plava i Bela loža – 1.000 dinara

Drugi red stolica pored terena – 2.500 dinara

Prvi red stolica pored terena – 5.000 dinara

Link za prodaju ulaznica

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/fiba-basketball-2019-wcq-beograd-hala-aleksandar-nikolic-476445/event.html