U prvoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za Evropski šampionat, seniorska reprezentacija Srbije je savladala našu univerzitetsku selekciju rezultatom 77:54.

U predivnom ambijentu, prepune Nove sportske dvorane u Kraljevu, pred više od 3.500 gledalaca, izabranici Aleksandra Đorđevića pobedili su naše “studente” posle bolje igre u drugom  poluvremenu.

Univerzitetska selekcija, koja se sprema za nastup na Univerzijadi u Tajpeju, pružila je dostojan otpor našem najboljem timu, naročito u prvih 20 minuta. Izabranici selektora Zorana Todorovića imali su tokom prvog poluvremana i prednost od šest poena (26:20, u 15. minutu). Ipak boljom igrom u odbrani i jakim ritmom, uz nekoliko pogođenih šuteva za tri poena, tim Aleksandra Đorđevića je tokom treće četvrtine “prelomio” utakmicu i do kraja ostvario ubedljivu pobedu.

Seniorska reprezentacija Srbije se posle meča vratila na Kopaonik, gde će nastaviti pripreme. Sledeći test naš državni tim očekuje već narednog vikenda kada će u dvorani “Aleksandar Nikolić”, u okviru “Trofeja Beograda” odmeriti snage sa selekcijama Crne Gore i Grčke.

Aleksandar Đorđević, selektor seniorskog tima, zahvalio se Kraljevu na toplom prijemu i podršci.

– Sve to nam znači mnogo. Pohvalio bih i univerzitetsku selekciju na odličnom odnosu prema utakmici, dobrom prvom poluvremenu i voleo bih da tako nastave i u Kini. Sada smo igrali bez šestorice igrača iz poslednje utakmice koju smo imali u prethodnom ciklusu. Drugim rečima, ovo je jedan potpuno novi tim i tek sledi pravi rad, uigravanje…

Zoran Todorović, selektor naših „studenata“ bio je veoma zadovoljan.

– Javno bih se zahvalio selektoru Đorđeviću na ogromnoj podršci i veri koju ima u ovaj tim. Vraćamo se u Zrenjanin sa mnogo lepih stvari, sa pozitivom koja će nam biti vodilja u narednom periodu. Za dva dana putujemo u Kinu na dva pripremna turnira i onda nas čeka Univerzijada.

Srbija (seniori) – Srbija (univerzitetska selekcija) 77:54 (14:14, 20:16, 22:12, 21:12)

Nova dvorana u Kraljevu. Gledalaca: 3.500. Sudije: Maričić, Stefanović, Dimovski (Kraljevo).

SRBIJA (seniori): Mačvan 8, Bogdanović 8, Kalinić 5, Lučić 5, Milosavljević 5, Birčević 5, Štimac 4, Lazić 4, Micić 3, Gudurić 10, Jović 11, Kuzmić 1, Marjanović 8.

SRBIJA (univerzitetska selekcija): Jevđenijević, Jovanović 4, Šarenac 6, Nenadić 2,

Pavlović 6, Nikolić 2, Đoković 11, Vraneš 4, Brkić 2, Matić, Veljković 2, Tejić 13, Topalović