Juniorska 3h3 reprezentacija Srbije osvojila je srebro na upravo  završenom 2018 FIBA U18 3h3 Evro kupu (Evropskom prvenstvu) održanom u mađarskom Debrecinu.
Juniori Srbije izgubili su od domaćina Mađarske u finalnom meču rezultatom 20-18.

Današnji dan je bio predviđen za razigravanje na Evropskom prvenstvu, a započeo je četvrfinalnim mečevima gde je Srbiji protivnik bila reprezentacija Češke, koju su naši juniori bukvalno „pregazili“ rezultatom 21-5! Samo je u prva dva minuta Češka donekle uspevala da parira i ima aktivan rezultat, ali je pri rezultatu 10-5 za naš tim usledila furiozna serija od 11 poena za veoma kratko vreme, te je prva prepreka ka medalji bila pređena.  U međuvremenu, u ostalim četvrfinalnim duelima su slavile ekipe koje su pred same mečeve smatrane za možda manje favorite u odnosu na svoje protivnike – te su pored reprezentacije Srbije u polufinale prošle i ekipe Mađarske (koja je slavila nad Nemačkom), Španije (koja je bila bolja od favorizovane Francuske) i Rumunije (koja je napravila i možda najveće iznenađenje savladavši možda i prvog favorita za osvajanje zlata – ekipu Rusije).

Srbiju je u polufinalu upravo čekala reprezentacija Rumunije, ali do sledećeg iznenađenja na šampionatu nije došlo – Srbija je slavila rezultatom 21-13, u utakmici koja je dosta podsećala na prethodni meč protiv Češke, ali u kome je protivnik ipak bio kvalitetniji i pružio malo jači otpor. Drugi polufinalni meč je bio najneizvesniji meč na šampionatu u kome je domaćin slavio nad Španijom tek nakon produžetka. Tom prilikom, u samom produžetku, ekipa Španije je imala prednost od jednog poena i „zicer“ polaganje koje je najbolji igrač Španaca promašio, nakon čega je Mađarska pogodila „dvojku“ i slavila odlazak u finale. Nažalost po našu ekipu, Mađarska je na krilim publike koja je fanatično bodrila, od početka finalnog meča kontrolisala igru, i nakon izjednačenih prvih tri minuta utakmice imala konstantnu prednost od 2-3 poena koju su naši juniori „jurili“. Mađari su bili raspoloženiji u šutu za dva poena, dok su naši momci više imali problema sa realizacijom u napadu nego li sa samom odbranom protivnika. Čak je u poslednjim sekundama meča naš tim imao i mogućnost da izbori produžetak, ali je nedostajalo sreće u završnici.

U svakom slučaju, reprezentacija u sastavu: Miloš Antić, Nemanja Stanković, Njegoš Milović i Stefan Bijelić zaslužuje sve čestitke za napravljen uspeh i prikazanu igru, a čestitke takođe pripadaju stručnom štabu – pre svega treneru ekipe Danilu Lukiću i selektoru Goranu Vojkiću, koji su ekipu pripremili za ovo takmičenje na najbolji mogući način. Treba naglasiti da je FIBA 3h3 napravila možda i presedan uvrstivši u najbolji tim prvenstva igrače trećeplasirane ekipe Španije i četvrtoplasirane ekipe Rumunije (pored MVP igrača domaćina), a ne uvrstivši nikoga iz našeg tima.

U konkurenciji juniorki novi prvak Evrope je reprezentacija Belgije koja je u finalu više nego ubedljivo savladala Francusku, dok je treće mesto zauzela reprezentacija Rusije.