Naše najbolje košarkašice u nedelju od 16.00 časova u Draču igraju meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv reprezentacije Albanije.

Naša reprezentacija je zbog kašnjenja leta umesto u 13.15 poletela za Tiranu tek u 17.20, a u albansku prestonicu sletela oko 19.00 časova. Zbog toga je večernji trening otkazan, a naš tim će na parket dvorane u Draču izaći sutra prepodne, kako bi se devojke upoznale sa terenom na kome će od 16.00 sati igrati protiv Albanki.

Posle važne pobede u duelu sa Turskom u Beogradu, selektorka Marina Maljković ističe da na gostovanju u Albaniji neće biti lako.

– Albanija sanja da ostvari jednu veliku pobedu na domaćem terenu. Sasvim sigurno je da žele da to upravo bude protiv nas, jer bi to onda imalo mnogo veću draž. Mi na put idemo bez tri košarkašice koje su morale da idu na oporavak pred nastavak naporne sezone. To su Crvendakić, Bruks i Dabović. Na ovoj utakmici želim da pružim šansu mlađim košarkašicama, kako bi se dokazale. U svlačionici posle utakmice sa Turskom sam rekla da na utakmici protiv Albanije moramo da ispravimo sve greške koje smo imale protiv Turske – kaže Maljkovićeva.

Naša reprezentativka Maja Škorić sa optimizmom čeka meč u Draču.

– Očekujem pobedu! Ne potcenjujemo protivnika i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Ovo je meč koji treba da ispravi greške koje smo imali protiv Turske, pa da sa pobedom i dobrim osećajem završimo ovo prvo okupljanje koje smo imale posle EP i da nas taj dobar osećaj dočeka u februaru kada se ponovo okupimo.

Centar Srbije Tina Krajišnik ističe da je ekipa spremna za drugi meč prvog „prozora“ kvalifikacija za EP.

– Očekujem mnogo bolju utakmicu, da odigramo kvalitetnije u odbrani, ono što je prepoznatljivo za nas. Borićemo se. Mislim da je ovo dobra provera pred ono što sledi , što je veoma bitno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre.