Posle tri meseca igranja basketa na 35 turnira širom Srbije, u subotu na finalnom turniru Roda 3×3 državnog prventva Srbije na beogradskom Trgu Republike, okupile 24 najbolje domaće basketaške ekipe, a momci iz tima Olimp iz Beograda osvojili su titulu 3×3 prvaka Srbije.

Na poslednjoj stanici Roda 3×3 karavana, na Trgu Republike u Beogradu, naše najkvalitetnije basket ekipe i one koje su na FIBA 3×3 rang listi među najboljim evropskim i svetskim ekipama u basketu. pred brojnom publikom odigrale su jednistveni basketaški spektakl.

Momci iz tima Olimp bili su dominantni u finalu protiv ekipe Zmajevi sa rezultatom 21:12, dok je treće mesto zauzela ekipa 3×3 Novi Sad Al Vahda. Može se reći da je najbolja utakmica turnira bila polufinalna utakmica u kojoj su se susreli timovi Olimp i 3×3 Novi Sad Al Vahda, koju su momci iz Beograda dobili rezultatom 20:16.

Prvaci Srbije u basketu osvojili su novčanu nagradu od 150.000 dinara, nagradni vaučer za kupovinu u marketima Roda u vrednosti 20.000 dinara, robne nagrade KSS, kao i odlazak na kvalifikacioni masters turnir u Debrecinu (28-29. avgusta) sa plaćenim troškovima puta. Veliki pehar i medalje  predao im je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Drugoplasiranim Zmajevima pripala je suma od 75.000 dinara uz pehar i odličja koja im  je uručio potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, dok su treće mesto zauzeli basketaši iz ekipe Novi Sad Al Vahda koji su osvojili i 30.000 dinara.

Nagrade su, ispred sponzora, dodeljivali Mladen Dokić iz Rode i Marko Putnik iz Triglava.

Na finalnom turniru u Beogradu, odigralo se i juniorsko finale u basketu, a prvo mesto je zauzeo Zemun pobedom nad ekipom Zemunci. U ženskoj konkurenciji, u revijalnom delu, pobednice su basketašice iz tima Minjoni.

Kompanije Roda, Triglav osiguranje i Buster spremili su atraktivan program za prisutne na Trgu Republike, kao i brojne nagrade.