Od 12. do 16. januara 2018, u hali 3 „Beogradskog sajma“ održan je tradicionalni 18. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“.

Na ovom festivalu koji je još jednom protekao u sjajnoj atmosferi, postavljen je novi rekord po broju učesnika, pošto je ove godine učestvovalo 212 ekipa. Odigrano je 240 utakmica za četiri dana i podeljeno je preko 3.200 medalja. Veliki prelazni pehar za masovnost, koji se dodeljuje svake godine, dobio je Pokret Marine Maljković, koji je učestvovao sa čak deset ženskih ekipa.

Svečanom otvaranju u subotu 13. januara prisustvovala su velika imena naše košarke poput predsednika KSS Predraga Danilovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, Bratislava Đorđevića, Dragoslava Ražnatovića, profesora Vladimira Koprivice, Branka Kovačevića… Festivalu su prisustvovali i gosti iz Košarkaške federacije Turske, kao i gosti iz Grčke i Finske.

Organizaciju 18. Međunarodnog minibasket festivala „Rajko Žižić“ mnogo je pomogao sponzor fond „Unitas“. U toku festivala organizovana je i klinika za trenere „Od minibasketa do košarke“, predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i minibasket igraonice.