Seniorska muška reprezentacija Srbije otputovala je danas, preko Rima i Buenos Ajresa, u Kordobu gde će učestvovati na pripremnom turniru za Olimpijske igre. Protivnici Srbije u Argrntini biće Francuska (29. jul, 23.00 po našem vremenu), Argentina (31. jul 02.00 po našem vremenu) i Hrvatska (1. avgust, 23.00 po našem vremenu). Iz Kordobe, naši najbolji košarkaši putuju na Olimpijske igre u Rio.

Na abeogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, Olimpijski komitet Srbije organizovao je konferenciju za medije i ispraćaj reprezentacije Srbije. Predstavnicima medija obratili su se selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, kapiten Miloš Teodosić, zamenik kapitena Stefan Marković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i generlani sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Aleksandar Đorđević, selektor:  Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što su nas pripremili za put i boravak u Riju. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da mi imamo uputstva za rezultat. Obećavam da ćemo na Olimpijskim igrama na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast i ponos što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike i ne bežimo od toga. Idemo da se “pobijemo” za medalju.

Miloš Teodosić, kapiten: Drago mi je što smo ovde. Mislim da smo spremni, željni i voljni da u Riju odigramo našu najbolju košarku i predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Ono što možemo da obećamo je da ćemo da igramo najbolje što možemo i da ćemo se boriti, a da li će to biti dovoljno za medalju, to ćemo videti. Želim sreću svim momcima i stručnom štabu prvo na turniru u Argentini a potom i u Riju.

Stefan Marković, zamenik kapitena:  Najzad smo došli do Olimpijskih igara. Idemo tamo spremni da se borimo za jednu od medalja. Išli smo uvek stepenik po stepenik, tako da nam je i sada prvo u glavama turnir u Argentini.

Dragan Đilas, predsednik KSS: Veliko hvala svim momcima što su izdvojili leto. Umesto da sa porodicama, devojkama i decom uživaju negde, oni su se žrtvovali i došli ovde povređeni, polu povređeni, da nastupaju za reprezentaciju. Žao nam je što Nemanja Bjelica nije sa nama, on je želeo, ali takav je sport. Svi znate šta se od vas očekuje, da se borite, pa da vidimo šta će biti. Samo predstavljajte Srbiju na najbolji način. Vidimo se u Riju, a posle nadam se u Beogradu na Balkonu.

Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS:  Čast mi je što sedim ovde, između Saše Đorđevića i kapitena reprezentacije. Trudimo se da se, svaki put kada deo ekipe kreće na Olimpijske igre, okupimo, ispratimo ih i poželimo sve najbolje. Oni znaju zašto idu tamo, njihove ambicije su i naše ambicije. Želim im mnogo sreće, sportske i ljudske, na ovim igrama, jer im je zaista neophodna da bi došli do do rezultata do kojih žele da dođu i kojima se svi mi nadamo. Srećan put i sve najbolje.