Muška seniorska reprezentacija Srbije krenula je danas ispred beogradskog hotela „Crown Plaza“ na Kopaonik, gde će se do 23. jula pripremati za Olimpijske igre u Riju. Po završetku priprema na Kopaoniku, naši najbolji košarkaši imaće dan odmora u Beogradu, a 25. jula putuju u Argentinu gde će učestvovati na jakom pripremnom turniru u Kordobi.

Protivnici Srbije u Argrntini biće Francuska (29. jul, 23.00 po našem vremenu), Argentina (31. jul 02.00 po našem vremenu) i Hrvatska (1. avgust, 23.00 po našem vremenu).

Na Kopaoniku će selektor Alaksandar Đorđević imati na raspolaganju 15 igrača – Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Marko Simonović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić i Vladimir Štimac. Miroslav Raduljica će se sutra, zajedno sa Nemanjom Bjelicom, pridružiti ekipi na Kopaoniku, pošto se tokom dana vraća iz Milana gde je obavio preglede i potpisivanje ugovora.

Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije:

 

– Čeka nas desetak dana dobrog, isplaniranog rada. Mislim da su se momci odmorili, fizički i mentalno posle jedne doze pritiska koju je nosio kvalifikacioni turnir. Jedva čekamo da odemo na Kopaonik, tamo nas čeka dobar rad, dobra baza, mada je vreme za ovu vrstu priprema prekratko za jedno zahtevno takmičenje kakve su Olimpijske igre. Napravili smo plan, idemo na turnir u Kordobu i odatle u Rio.

Na turniru u Kordobi ćemo odigrati odlične pripremne utakmice. Trudili smo se da nađemo kvalitetne protivnike, kao i pred kvalifikacioni turnir u Beogradu.

Dobro je što ćemo se u Argentini sastati sa ovako jakim protivnicima, koji i u Riju idu na medalju.

Miroslav Raduljica će doći na Kopaonik sutra sa Nemanjom Bjelicom. Bjelica je došao iz SAD i radi prema programu oporavka. Kreće sa specijalnim programom, pratimo šta nam kažu stručnjaci i lekari. Već je radio ozbiljne treninge individualno. Prošao je sve naše sisteme, osam godina je u reprezentaciji i zna šta ga čeka. Neće biti nikakav problem da se u roku od jednog dana uključi u celu priču. On je značajan deo ekipe. Ostali igrači su zdravi i spremni za rad.

Dušan Ivković ispratio reprezentaciju

Naš proslavljeni trener i bivši selektor Dušan Ivković došao je jutros u hotel “Crown Plaza”, kako bi ispratio reprezentativce i stručni štab i poželeo im sreću u nastavku priprema za Rio. Ivković je celom timu čestitao na plasmanu na Olimpijske igre.

– Sjajan gest velikog trenera i čoveka koji je došao da nas podrži. Meni je jako drago da ga vidim. Juče me je pozvao i baš me prijatno iznenadio. To znači da nastavljamo neki put koji je on započeo, ne samo u poslednjem mandate, nego i ranije. Meni kao treneru to mnogo znači, siguran sam i svim momcima – rekao je o Ivkovićevom gestu selector Aleksandar Đorđević.