Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je danas konferenciju za medije povodom sutrašnje utakmice drugog kola druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini protiv Estonije u dvorani “Aleksandar Nikolić”, od 20.15 sati.

Đorđević je istakao veliku važnost sutrašnjeg meča…

– Utakmica sa Estonijom, druga u ovom “prozoru”, veoma je bitna. Ne smemo da napravimo nijedan pogrešan korak ovde, nadam se da ćemo uz podršku publike pobediti. Spremni smo, moramo da gledamo u svoj tanjir i da podignemo svoju igru na viši nivo ukoliko želimo trijumf. Tim će ostati isti kao u prvom meču.

Selektor se osvrnuo na utakmicu protiv Grka.

– Nismo na najbolji način odigrali taj meč. U većem delu smo na pogrešan način tražili rešenja, uz individualne napadačke opcije, pogotovo u ovom momentu spremnosti igrača. Trebalo je odbranom da se tražimo, bilo je mnogo grešaka, utrčavanja sa strane pomoći, tri izuzetno važna skoka u poslednjoj četvrtini, par ne tako dobro odrađenih “pik en rol” situacija… To su neki tehnički elementi koje moramo da popravimo. Šut nas nije hteo, nisu ušle neke lopte koje je trebalo da uđu. Vidi se da trenutno forma nije na nivou za takvu utakmicu. Grci su imali veću želju uz podršku sa tribina i zasluženo slavili. Za nas šteta, sada idemo dalje. Taj poraz neće previše uticati na razvoj situacije u grupi, ne komplikuje situaciju previše zbog njihovog dobrog rezultata. Puno puta smo igrali sa njima i ostvarivali dobre rezultate. Oni su iz toga izvukli pouke i na nama je sledeći put da se revanširamo. Imaju kvalitet, karakter, iskustvo, dugo godina igraju zajedno i bili su bolji. Ne treba da gledamo ostale rezultate, već da vodimo računa o nama, da odigramo sa većom željom, boljim pristupom i žestinom koja je nedostajala u pojedinim momentima na Kritu. Napravili smo malu analizu, pogledali se i to je zadatak svih koji su na terenu, da u tim fizičkim elementima smanje nedostatke neke neuigranosti, kako napadačke, tako i odbrambene… Naši igrači su profesionalci, imaće određenu reakciju. Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača – objasnio je selektor Aleksandar Đorđević.

 

Dakle, naša reprezentacija sledeći meč kvalifikacija za SP 2019. U Kini igra u nedelju 16. septembra 2018. u 20.15 sati protiv Estonije u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Ulaznice za ovu utakmicu mogu da se rezervišu i kupe on-line preko www.eventim.rs, kao i na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije.

U nedelju 16. septembra, na dan utakmice, karte će moći da se kupe i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ od 16.00 sati do početka utakmice.

Cene pojedinačnih ulaznica su:

Tribine – 500 dinara

Parter B i Parter 4 – 750 dinara

Plava i Bela loža – 1.000 dinara

Drugi red stolica pored terena – 2.500 dinara

Prvi red stolica pored terena – 5.000 dinara

Link za prodaju ulaznica

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/fiba-basketball-2019-wcq-beograd-hala-aleksandar-nikolic-476445/event.html