Selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je danas konferenciju za medije povodom predstojećih utakmica drugog prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Naš nacionalni tim danas kreće put Frankfurta, gde će u petak 23. februara od 19.30 sati odigrati meč trećeg kola protiv Nemačke, dok će u nedelju 25. februara u 20.20 sati igrati protiv Austrije u Beču.

U ove dve utakmice u ekipi neće biti povređenog Stefana Jovića kome je na finalu Kupa Nemačke stradalo stopalo, kao ni Vanje Marinkovića, koji je otpao sa spiska. Večeras je selektor Đorđević u Frankfurtu odlučio da protiv Nemačke pruži šansu Savi Lešiću, dok u timu neće biti Radanov i Avramović.

Pre toga, danas pre podne je govorio o onome što čeka „orlove“ i o sastavu tima.

– Od 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, sa nama neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti, na poziciji jedan moram da imam dva ili tri igrača. Odluku kojih 12 će igrati sutra ću doneti kasnije tokom dana. Videćemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji krila u igri Nemačke, gde imaju Robina Bencinga, što će meni biti smernica kako da napravimo odluku, Oni jako mnogo igraju sa igračima na krilima i leđima ka košu. To su neke taktičke ideje koje mogu da nas vode ka pobedama.

Selektor je istakao da je predstojeća utakmica protiv Nemačke za njegov tim najvažnija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

– Očekuje nas duel sa selekcijom koja poseduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma i novim trenerom. Odigrali su dve jako dobre utakmice i pobedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, jer je cela arena rasprodata i siguran sam da će biti i naših navijača.

Reprezentativci su prethodna dva dana trenirali u beogradskoj dvorani „Master“.

– Trenirali smo u dobrom ritmu, nije bilo fizičkih problema, osim što je Ilija Đoković juče na prvom treningu nezgodno doskočio i na kraju imao mali problem sa leđima. Popodne je normalno odradio trening, ali taj problem stoji…

Selektor je dodao da su se novi igrači Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.

– Jako je teško dati ocenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni i silno su motivisani. Na svima nama, ali i vama je da ih što pre uvedemo u sistem i da se u ekipi osećaju kao starosedeoci. Sigurno da je to zadatak za starije igrače, za koje mislim da će ih najbolje uvesti u sistem.

Prenos obe utakmice Srbije u drugom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine biće na RTS.

GRUPA G

  1. kolo – petak 23. februar: Austrija – Gruzija u 18.00, Nemačka – Srbija u 19.30.
  2. kolo – nedelja 25. februar: Gruzija – Nemačka u 16.00, Austrija – Srbija u 20.20.

1. Nemačka  2   2   0   169:119   4

2. Srbija      2   2   0   190:151   4

3. Gruzija     2   0   2   157:184   2

4. Austrija   2   0   2   113:175   2