Kao dugogodišnji sponzor srpske košarke, Roda je još jednom pokrenula akciju „2.000 lopti za buduće asoveˮ, u kojoj će osnovnim i srednjim školama sa najviše glasova pokloniti 2.000 „Molten“ lopti za košarku. Akcija će trajati u periodu od 16. septembra do 13. oktobra, a glasanje će biti na internet stranici www.roda.rs .

Svaka registracija ili prijava donose po jedan glas, „share” na Fejsbuk i Instagram društvenim mrežama još tri glasa, dok promena Fejsbuk „cover” fotografije, kao i unošenje broja Super Kartice, donose dodatnih deset glasova.

– Roda godinama unazad podržava razvoj srpske košarke, naročito kada su u pitanju mlađe kategorije. Zato smo još jednom odlučili da organizujemo akciju u kojoj ćemo deci, u školama širom Srbije, omogućiti da košarku igraju od malih nogu – izjavila je Nataša Pavlović, direktor marketinga kompanije Merkator-S, u čijem sastavu se nalaze i Roda marketi.

Akciju je podržao i Košarkaški savez Srbije.

– Ovo je dobar primer kako kompanije mogu da se uključe i daju podršku razvoju košarke. Roda već duži niz godina podržava našu reprezentaciju, juniorsku ligu Srbije, 3×3 prvenstvo u basketu, a evo sada je još jednom pokazala da ne zaboravlja ni naše najmlađe – izjavio je Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Vreme je da pokažete zajedništvo i timski duh! Glasajte, lajkujte i podelite sa prijateljima. Pridružite se akciji i pomozite vašoj osnovnoj ili srednjoj školi da osvoji lopte uz koje će stasati budući košarkaški asovi naše zemlje.