Posle kratke pauze RODA 3×3 karavan nastavlja svoje putovanje širom Srbije, a ove sezone Kladovo će prvi put imati priliku da ugosti neke od najboljih srpskih basketaških ekipa.

Drugi turnir u okviru Državnog prvenstva Srbije odigraće se 4. maja u Kladovu, gde će se ekipe boriti za novčanu nagradu od 60.000 dinara, ali i plasman na finalni turnir prvenstva. U organizaciji Sportskog saveza opštine Kladova takmičenje će se održati na terenu poredDunava, te nema sumnje da će naši basketaši i sjajna destinacija doneti nova uzbuđenja.

Po sada već ustaljenoj praksi, na srpskim terenima snage će odmeriti i neke ekipe iz regiona. Kako je najavljeno, u Kladovu će se takmičiti i timovi iz Grčke, kao i Turske i Slovenije, što znači da je još jednom potvrđeno da prvenstvo Srbije vazi za najjače prvenstvo u regionu.

Osim gostiju, priliku da postanu šampioni Kladova imaće i basketaši Ralje Intergalaktik, Avaija, kao i Zemuna, pa nema sumnje da ćemo prisustvovati vrlo uzbudljivim i neizvesnim utakmicama.

Za najbolju ekipu, osim novčane nagrade, spremna je i sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije, dok će drugoplasirani i trećeplasirani takođe dobiti robne nagrade.

Prijave za turnir su i dalje u toku, a mogu se izvršiti putem mejla 3x3serbia@gmail.com ili na broj telefona 065/3009189.

Već narednog dana, u nedelju, gledaćemo još jedan turnir u okviru Prvenstva srbije. Naime, u organizaciji Saveza sportova Savskog venca, a uz tehničku podršku opštine Savski venac i Košarkaškog saveza Srbije, u nedelju će se u Dečijem kultirnom centru Majdan održati Urban challenger, sa početkom od 10.00 časova.

Prijave, bez kotizacije, možete poslati na mejl savsports.venac@gmail.com ili broj telefona  065/8618854.

Nema sumnje da nas ovog vikenda očekuje uzbudljiv basket, a na nama je da uživamo u predstavi koju će nam prirediti sve ekipe.