Vremena za pauzu nema. RODA karavan nastavlja svoje putovanje po Srbiji, a posle Kraljeva i Priboja, na redu su Beograd i Požarevac.

Već tradicionalni turnir A kategorije koji se održava u okviru RODA državnog prvenstva odigraće se 15. juna u Beogradu, na terenima KK Partizan. Kao i do sada, pobednik Beograda obezbediće učešće na finalnom turniru prvenstva Srbije, ali ove sezone očekuje nas jedna novina. Kao što je poznato, Srbiji je ove godine ukazana velika čast da bude domaćin dva čelendžera pod FIBA pokroviteljstvom, a jedan je već održan u Novom Sadu. Drugi turnir svetske turneje održaće se u našem glavnom gradu, od 13. do 14. jula na platou ispred „Štark Arene“. a na to takmičenje srpske ekipe se mogu plasirati upravo preko turnira koji će se održati u subotu na Kalemegdanu. Pored slota za čelendžer, šampionu će pripasti i ček na 120.000 dinara, dok je za drugoplasiranog obezbeđena novčana nagrada u iznosu od 40.000 dinara, kao i vredne robne nagrade Košarkaškog saveza Srbije.

Osim seniora, na Kalemgdanu će snage odmeriti i seniorke, kao i juniori. Novim šampionkama pripašće ček na 30.000 dinara, dok su za sve ostale tu pokloni u vidu sporotske opreme KSS.

Prijave za turnir su i dalje u toku, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj 060/3000-237.

Osim Beograda, RODA karavan će se ovog vikenda zaustaviti i u Požarevcu. Na otvorenim terenima SC „Požarevac“ održaće se četvrto izdanje profesionalnog basket turnira B kategorije, koji svojim šampionima donosi novčanu nagradu od 100.000 dinara. Po ustaljenoj praksi, vicešampiona očekuje takođe ček na 20.000 dinara, dok su za trećeplasiranu ekipu obezbeđene robne nagrade. I u nedelju ćemo imati priliku da gledamo takmičenje i u juniorskoj kategoriji, a prijave možete izvršiti na broj telefona 062/593-518.

Nema sumnje da nas i ovog vikenda očekuju vrlo uzbudljive utakmice, ekipe će dati sve od sebe da se plasiraju na finalni turnir i čelendžer, a na nama je da uživamo u igri nekih od najboljih srpskih ekipa.