Proteklog vikenda na terenima širom Srbije održana su još tri turnira u okviru RODA prvenstva Srbije. Sokobanja, Smederevska Palanka i Babušnica pokazale su se kao sjajni domaćini i dobili smo neke nove šampione.

Na jubilarnom 20. izdanju turnira u Sokobanji najbolje su se pokazali basketaši Nou nejm, koji su tako došli do druge ovosezonske titule. U sjajnoj atmosferi, oni su u velikom finalu savladali Tropu de Elite i tako osvojili ček na 100.000 dinara, kao i vredne robne nagrade Košarkaškog saveza Srbije.

U subotu, drugu godinu zaredom RODA karavan otputovao je u Smederevsku Palanku. Ovog puta teren je postavljen ispred Palanačke gimnazije, a Palančani su se pokazali kao sjajni domaćini. Posle vrlo uzbudljivih utakmica, bio je poznat i šampion. U velikom finalu protiv Broksa, domaći teren odbranili su basketaši Armagedona, koji su tako potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi. Oni su već obezbedili plasman na finalni turnir prvenstva Srbije, a sada im je pripala i novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 dinara. Kada je u pitanju ženska konkurencija, dame smo imali priliku da gledamo u Smederevskoj Palanci, a titulu šampiona ponela je ekipa SL.

Novi dan i novo finale ze Broks. Nedelja je bila rezervisana za Babušnicu, koja je dobila svog novog šampiona. Klasu su potvrdili basketaši Broksa, koji su posle finala u Palanci uspeli da se domognu još jednog, a potom i zlatne medalje. U finalu su bili više nego sigurni i slavili protiv Bele Palanke sa 21:12.

Završni turnir se polako bliži, ostalo je još samo dva turnira, a u pitanju su Čačak i Smederevo. Nema sumnnje da nas očekuje velika borba za preostala mesta u velikom final4u, koje je zakazano za 19. avgust, u Novom Sadu.