Muška 3h3 seniorska reprezentacija Srbije, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Debrecinu koje je odigrano proteklog vikenda, posetila je danas „Kuću košarke“. Trijumfom u Mađarskoj, Srbija je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Bukureštu.
Potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević ugostio je reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, trenera Danila Lukića i selektora muških selekcija Gorana Vojkića. Fizioterapeut ekipe Mihajlo Mihajlović ovoga puta nije bio uz ekipu zbog „opravdanog odsustva“.

U prijatnom neformalnom razgovoru, potpredsednik Igor Rakočević je istakao da su ovi momci ponovo učinili srpsku košarku ponosnom i pokazali da je 3h3 košarka u Srbiji izuzetno popularna. Naglašeno je da još ozbiljnije treba prići reprezentativnim obavezama koje će biti pred igračima sledeće godine s obzirom da je učešće našem muške 3h3 reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju gotovo obezbeđeno – čeka se samo zvanična potvrda, koja će biti doneta 1.novembra.
Reprezentativci su se zahvalili na čestitkama i još jednom istakli da je za razliku od mnogih drugih kolega koje nastupaju za ostale evropske i svetske reprezentacije, njihov pristup u igri i obavezama prema reprezentaciji još i veći nego kada nastupaju za svoje ekipe na FIBA klupskim takmičenjima (FIBA World Tour).

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević bio je uz reprezentaciju i ovoga puta u Debrecinu, kao i prilikom osvajanja prošlogodišnje titule u Bukureštu.

– Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se, kao Savez, i dalje truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće zajedno radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijade.

Najbolji igrač minulog 3h3 Evropskog prvenstva u Dejan Majstorović zahvalio se u ime celog tima na dobrodošlici i rekao:

– Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo ovu evropsku titulu.

Basketasi Srbije 3X3, prvaci Evrope, u Kuci kosarke, KSS.
Beograd, 04.09.2019.
foto: Nebojsa Parausic
Kosarka, Basket, 3×3, Srbija

Basketasi Srbije 3X3, prvaci Evrope, u Kuci kosarke, KSS.
Beograd, 04.09.2019.
foto: Nebojsa Parausic
Kosarka, Basket, 3×3, Srbija