Muška 3h3 seniorska reprezentacija Srbije, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bukureštu proteklog vikenda, posetila je danas „Kuću košarke“.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević ugostili su reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Marka Ždera, trenera Danila Lukića i i selektora muških selekcija Gorana Vojkića.

U prijatnom neformalnom razgovoru, generalni sekretar Tomašević je istakao da su ovi momci još jednom učinili srpsku košarku ponosnom,

– U Košarkaški savez Srbije stiglo je mnogo čestitki za vas, pre svih od Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića i Đorđa Višackog, koji vam čestitaj evropsko zlato, kao i Bulutu MVP nagradu, a iste poruke poslali su i mnogi drugi… Čestitam vam svima sjajan uspeh, igračima treneru, selektoru… – rekao je Tomašević.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević bio je uz reprezentaciju u Bukureštu.

– Bio sam na licu mesta i oduševljen sam kako ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se, kao Savez, uvek truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće zajedno radovati vašim uspesima.

Najbolji igrač minulog 3h3 Evropskog prvenstva u Bukuretštu Dušan Domović Bulut zahvalio se na dobrodošlici i rekao:

– Kompletan utisak iz Bukurešta je odličan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da osvojimo jedinu titulu koja nam je nedostajala.

– I rumunska publika je navijala za nas! – objašnjava Marko Ždero.

– Na tribinama su bili i ljudi iz naše ambasade u Bukureštu, i to sa porodicama… – dodao je selektor Goran Vojkić.

– Bilo je stvarno odlično, imali smo veliku podršku što nam je mnogo značilo, naročito u neizvesnim utakmicama. Bili smo izuzetno motivisani da konačno osvojimo i to evropsko zlato – rekao je Dejan Majstorović.

Šta je sledeće, koji su sada novi ciljevi kada je 3h3 reprezentacija Srbije sve osvojila?

– Naše ambicije ostaju iste, a to je najsjajnija medalja na svakom takmičenju na kome učestvujemo. Uvek smo tu za nacionalni tim! – jasan je Marko Savić.

– Ovo je kruna mukotrpnog rada ovih momaka, verujem da će oni vladati svetskom basket scenom i narednih godina… – zaključio je trener 3h3 reprezentacije Srbije Danilo Lukić.