Petog takmičarskog dana na šampionatu Evrope za žene, takičenje je prešlo u beogradsku, Štark arenu. Čast da odigraju prvi meč na Eurobasketu u najvećoj dvorani na Balkanu, imale su reprezentacije Belgije i Slovenije, koje su odigrale veoma uzbudljiv meč. Slovenke su bile te koje su bolje ušle u utakmicu i već nakon prve četvrtine imale 10 poena prednosti. U timu Belgije, svih deset poena u prvoj deonici, postigla je Alemand, dok su ostale igračice bile bez učinka.

U drugoj četvrtini, Slovenija stiče i maksimalnih +15, da bi Belgija do kraja ove deonice silovito odgovorila i za sedam minuta stigla do preokreta za 34:32, na polovini meča. U trećoj i četvrtoj četvrtini, viđena je ujednačena borba, da bi Belgija do ključne prednosti stigla u poslednjih 60 sekundi, kada je Alenmand prvo pogodila trojku za 66:65. da bi potom Meseman i Mestdag sa linije za slobodna bacanja kaznile neiskorišćene napade Slovenije. Na kraju, 72:67 za Belgiju koja će na megdan Francuskoj.

U drugom meču današnjeg dana, snege su odmerile Italija i Rusija. U prvih dvadeset minuta, timovi su se smenjivali u vođstvu i sve je ukazivalo na to da ćemo gledati još jednu utakmicu u kojoj će odlučivati poslednji trenuci. Ipak, krajem treće i u prvoj polovini četvrte četvrtine, Rusija je zaigrala znatno bolje i uz pomoć nekoliko važnih pogodaka van linije 6,75 stekla 15 poena prednosti. U poslednjih 5 minuta susreta, Italija je pokušala da nadoknadi prednost, ali dalje od – 8 na dva minuta pre kraja, Italijanke nisu mogle. Na kraju, 63:54 u korist Rusije, za potvrdu kvaliteta grupe D iz koje su uz Srbiju, u četvrtfinale prošle i Belgija i Rusija.

Četvrtak, 4. jul je dan kada ćemo dobiti polufinaliste Evropskog prvenstva za žene:
U prvom meču dana, od 12:30 igraju Mađarska i Velika Britanija
Od 15:00 se sastaju Španija i Rusija
Od 18:00 je na programu duel Belgije i Francuske
A od 20:30 na parket izlazi reprezentacija Srbije koja će svoj put do polufinala tražiti preko Švedske.