U petak, 28. juna na programu je bilo drugo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu za žene koje se odigrava u Srbiji i Letoniji. U grupi D, koja se igra u Zrenjaninu, Srbija je zabeležila veoma važnu pobedu protiv Rusije rezultatom 77:63 i tako zauzela prvu poziciju nakon dva odigrana kola. Posle boljeg početka Ruskinja, naš tim je preuzeo inicijativu i do polovine susreta imao devet poena prednosti.

U trećoj deonici Rusija je uspela da izjednači, čak i dođe do prednosti, ali su večeras raspoložene igračice Srbije, veoma brzo preokrenule stvari u svoju korist i na kraju došle do ubedljivih 15 poena rauzlike.

Prvi meč današnjeg programa u Zrenjaninu, odigran je od 17:45, a Belorusija je uspela da savlada favorizovani tim Belgije sa 69:61 i tako se nađe na drugom mestu u grupi, pred odlučujuće kolo koje je na programu u nedelju.

U dvorani „Čair“, Slovenija ja uz veliko podršku svojih navijača došla do prve pobede na šampionatu. Posle poraza od Mađarske, Slovenke su uspele da savladaju Tursku sa 62:55 i tako zadrže realne šanse za plasman u eliminacionu fazu Evropskog prvenstva. U drugom meču dana, Mađarska je zabeležila svoju drugu pobedu na prvenstvu savladavši Italiju sa 59:51. Nakon dva odigrana kola, Mađarice se nalaze na čelu grupe C, a u poslednjem kolu se sastaju sa Turskom koja do sada nije zabeležila ni jedan trijumf na šampionatu.

Tokom dana, odigrane su i utakmice u grupama A i B u Rigi, a postignuti rezultati su:

Grupa A

Letonija – Ukrajina 82:74

Španija – Velika Britanija 67:59

Grupa B

Češka – Švedska 71:64

Crna Gora – Francuska 53:88

FOTO: FIBA/Peđa Milosavljević