Moskovski CSKA organizovaće 20. januara u ruskoj prestonici revijalnu utakmicu povodom 90 godina od rođenja najvećeg sovjetskog i ruskog trenera Aleksandra Gomeljskog (1928-2005).

Pozivnice za meč „Legende CSKA“ – „Legende Evrope“ su stigle i u Srbiju, pa će predsednik KSS Predrag Saša Danilović i naš trofejni trener Dušan Ivković, kao i legendarni asovi Zoran Moka Slavnić, Dejan Bodiroga i Dragan Tarlać učestvovati u ovom spektaklu. Ivković će biti trener jednog od ova dva tima, uz njega će na klupi sedeti Danilović, a Bodiroga i Tarlać menadžeri ekipa.

Ivković je od 2002. do 2005. godine bio trener CSKA i osvojio tri titule prvaka i Kup Rusije, uz uzastopna učešća na Fajnal-foru Evrolige.

– Ivković je jedan od najuspešnijih trenera evropske košarke. Legenda Evrope, uvršten među 50 najboljih u istoriji Evrope, kao i u „Kuću slavnih FIBA“. Predrag Danilović je bio jedan od najboljih evropskih bekova, bivši NBA igrač i takođe član društva eminentnih 50 Evrolige – piše na sajtu moskovskog kluba.