Predsednik KSS Predrag Danilović, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović i delegacija RKSIS, zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, posetili su Spomen muzej Komande kopnene vojske u Nišu. Domaćin im je bio komandant kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

– Hvala svima koji su nam danas došli u posetu, naročito predsedniku KSS Saši Daniloviću. Dak sam bio mlađi i gledao njegove majstorije na košarkaškom terenu, nisam ni sanjao da ću danas sedeti pored nekog ko je leteo preko Sabonisa – rekao je uz osmeh, između ostalog, general-potpukovnik Milosav Simović.

Predsednik KSS Predrag Danilović pozdravio je prisutne oficire.

– Hvala vam u ime KSS na ovom prijemu, učinili ste nam veliku čast, toliku da mi je čak i malo neprijatno, ali u pozitivnom smislu. Hvala i gradonačelniku Bulatoviću i ljudima iz Niša koji sve organizuju na vrhunskom nivou. Stvarno ste nam ukazali veliko poštovanje ovim prijemom… – rekao je Danilović.

U sjajnoj prijateljskoj atmosferi, čelnici KSS i RKSIS bili su oduševljeni eksponatima i svime što su videli u ovom velelepnom zdanju, koje predstavlja i svojevrstan muzej istorije naše vojske. U Spomen sobi su upisana imena svih stradalih Nišlija i vojnika iz drugih srpskih gradova, a kako je domaćin objasnio, spojena je vojna prošlost i vojna sadašnjost kopnene vojske grada Niša.