Predsednik KSS Predrag Danilović svečano je otvorio u novobeogradskom bloku 45 košarkaški teren posvećen košarkaškoj reprezentaciji Srbije koja je ovog leta u Turskoj osvojila srebrnu medalju i obradovala celu naciju. Ovaj teren napravila je kompanija „Mocart“ u okviru svoje akcije „Sto terena za jednu igru“.

U ulici Jurija Gagarina između brojeva 205 i 207 na košarkaškom igralištu postavljena je specijalna podloga po standardima FIBA 3X3 takmičenja, profesionalne konstrukcije, kliritne table i zglobni obruči.

Odmah pored terena urađen je i grafit „Igraj i pobedi” na kome su Milan Mačvan, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić, Branko Lazić, Boban Marjanović, Vladimir Štimac, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Ognjen Kuzmić, Marko Gudurić, Stefan Birčević i selektor Aleksandar Đorđević.

Vrpcu je svečano presekao predsednik KSS Predrag Danilović koji se zahvalio na podršci srpskoj košarci.

– Volim Novi Beograd, pogotovo blok 45 jer sam tu proveo prelepe dve-tri godine života kada sam došao iz Sarajeva. Pored toga što „Mocart“ radi sjajnu stvar širom Srbije, dodatno mi je drago što je obnovljen teren baš u 45. bloku. Znam da se ovde uvek igrao odličan basket, ja sam na ovim terenima igrao basket, tako da je ovo zadovoljstvo još veće. Mnogo je bitno da klinci mogu bezbedno da  igraju, da se ne povrede kada padnu na beton, mada je i to sastavni deo igre. Ulični basket je za mene jako bitan, jer me je i privukao košarci…

Prvu revijalnu utakmicu odigrali su klubovi sa Novog Beograda KK Div i KK Novi Beograd, a svi prisutni su nakon utakmice imali priliku da se oprobaju u šutiranju trojki. Svaka pogođena trojka je nosila humanitarni karakter, pošto je organizator ukupno donirao 150.000 dinara Institutu za zaštitu zdravlja majke i deteta „Dr Vukan Čupić”.