Muška 3h3 reprezentacije Srbije nije najuspešnije počela svoje učešće na prvom FIBA 3h3 U23 Svetskom prvenstvu koje se od 3-7. oktobra održava u kineskom Si-Anu. Naime, u svom prvom meču dana Srbija je, iako je važila za izrazitog favorita, uspela da izgubi od reprezentacije Turkmenistana rezultatom 21-19. Nakon izuzetnog starta meča naše reprezentacije i vodstva od 11-4, stvari za našu reprezentaciju su prosto krenule nizbrdo. Protivnik je uspeo da se vrati u igru neverovatnim šutevima za dva poena za veoma kratko vreme i do samog kraja je borba bila izjednačena. Srbija je imala i dve šanse za pobedu, ali je prvo promašen šut za dva poena, da bi u sledećem posedu usledila izgubljena lopta posle koje je protivnik pogodio šut za dva za svoju konačnu pobedu.

U drugom meču koji je igrala Srbija nije dozvolila da se ponovi partija kao protiv Turkmenistana, te je slavila protiv Filipina rezultatom 21-16. Mada, ni ovo nije bio lak meč za našu reprezentaciju. Srbija je u ovom meču bila izuzetno šuterski raspoložena, te je za kratko vreme napravila veliku razliku. U jednom trenutku je rezultat bio 18-10, da bi protivnik počeo da se vraća munjevitom brzinom u igru (do rezultata 19-16). Ipak, reprezentativci Srbije nisu dozvolili još jedno neprijatno iznenađenje i slavili su rezultatom 21-16.

Šanse za plasman u četvrtinu finala su realne jer Srbiju za dva dana, u petak 5. oktobra, očekuju još dva meča – protiv reprezentacija Kine (od 12.30 sati po srpskom vremenu) i Slovenije (od 14.20 po srpskom vremenu) gde bi sa obe pobede sigurno prošla dalje, ali i u slučaju samo pobede nad Slovenijom.

Podsećamo da je u današnjem programu naše grupe C Kina savladala Sloveniju rezultatom 21-17.

Sutra je za naše reprezentativce dan odmora koje će biti iskorišćen za analizu odigranih mečeva i pripremu predstojećih protivnika.

Sve mečeve na šampionatu možete pratiti tokom svih pet dana takmičenja na strimu koji se nalazi na zvaničnom sajtu 2018 FIBA 3h3 U23 Svetskog prvenstva na adresi: http://www.fiba.basketball/3x3u23worldcup/2018, kao i na zvaničnom „ju tjub“ kanalu: https://www.youtube.com/user/3x3planet.