Juniorska 3h3 reprezentacija Srbije prvog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarila je polovičan uspeh – poražena je od Španije u prvom meču dana, da bi pobedom na Velikom Britanijom popravila utisak i ostala u igri za plasman u prve dve ekipe u grupi.
Prvi meč koji su naši juniori igrali na kvalifikacionom turniru bio je izuzetno tvrd, srele su dve prilično izjednačene ekipe, te je i već deo meča bio izjednačen. Meč je obeležio veliki broj faulova na obe strane, iz čega je proizašao i veliki broj slobodnih bacanja za obe ekipe, što je naša selekcija i iskoristila na najbolji način (imala je prilično dobar procenat realizacije slobodnih bacanja), ali za našu ekipu je najveći problem bila činjenica da nije pogođen niti jedan šut za dva poena. Osim toga, reprezentacija Srbije se nije najbolje snašla u samoj završnici meča, te je Španija na kraju slavila rezultatom 21:16.

Pobedom u sledećem meču dana nad reprezentacijom Velike Britanije rezultatom 21:15, Srbija je uspela da popravi utisak i ostane u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Protiv Britanaca je start samog meča bio prilično izjednačen, da bi od rezultata 10:10, na terenu postojala samo jedna ekipa. Srbiji je „proradio“ i šut van linije za dva poena što je još jedna pozitivna stvar u vezi sa ovom utakmicom.

U preostalim mečevima dana u našoj grupi ostvareni su sledeći rezultati: Holandija-Velika Britanija 14:11 i Španija-Holandija 21:15, tako da to znači da će drugu ekipu koja će ući u polufinale (čiji će pobednik biti direktan učesnik EP) direktno odlučiti susret Srbije i Holandije koji je sutra (u nedelju 4.avgusta) na programu od 18.20 časova. U slučaju pobede u ovom meču, reprezentaciju Srbije će za prolazak na EP čekati susret protiv prvoplasirane ekipe u grupi A u kojoj se nalaze reprezentacije Italije, Hrvatske, Poljske, Irske i Nemačke.

Podsećamo da se svi direktni prenosi utakmica iz Reietija mogu pratiti na zvaničnoj veb stranici kvalifikacionog turnira na adresi:

http://www.fiba.basketball/europe/3x3U18/2019/Italy
kao i na zvaničnom „jutjub“ FIBA kanalu
https://www.youtube.com/user/3x3planet