Juniorska repezentacija Srbije u 3h3 košarci osvojila je peto mesto na upravo završenom 2017 FIBA 3h3 Evro Kupu koji se od 01-03. septembra održao u mađarskom Debrecinu.

Novi juniorski prvak Starog kontinenta je repezentacija Belgije koja je u finalu slavila protiv repezentacije Holandije rezultatom 19-13. Treće mesto zauzela je Francuska.

Reprezentacija Srbije je za protivnika u četvrtfinalu imala aktuelnog prvaka Sveta (sa prvenstva održanog pre dva meseca u kineskom Čengduu) i ispostaviće se i novog šampiona Evrope – repezentaciju Belgije.  Uprkos izuzetnom otporu koji su naši momci pružili, ipak nisu uspeli da naprave iznenađenje. Tokom najvećeg dela meča Belgija je imala prednost koji je naš tim „jurio“, dok je u poslednjem minutu nije sustigao (12-12), da bi i pri minimalnoj prednosti Belgijanaca imali na pet sekundi loptu za izjednačenje ili pobedu – koju su nažalost izgubili kao rezultat dobre odbrane Belgijanaca. Konačan rezultat je bio 13-12 za Belgiju. Ispostavilo se da je Srbija pružila najveći otpor ekipi Belgije na njenom putu do evropske titule.

Treba naglasiti da se ovaj poslednji eliminacioni dan igrao u zatvorenom prostoru sale sportskog centra u Debrecinu zbog kiše koja je tom celog dana padala i nije dozvoljavala igru na otvorenom (na Košut trgu u Debrecinu gde je prethona dva dana trajalo takmičenje).

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Mađarska koja je u finalu bila bolja od Rusije rezultatom 12-9, a treće mesto je zauzela reprezentacija Holandije.