Danas je u Trebinju održan jubilarni 20. „Košarkaški sabor 2016″… Program je počeo prepodnevnim prijemom predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i potpredsednika za žensku košarku Ane Joković i predstavnika Košarkaškog saveza Republike Srpske u upravi grada Trebinja.

– Veoma mi je drago što su se najbolji košarkaši Republike Srpske i Srbije okupili baš u Trebinju. U ime Košarkaškog saveza Srbije mogu da obećam da Košarkaški savez RS može da računa na svu pomoć našeg Saveza. Bilo da je u pitanju tehnička ili stručna pomoć, mi smo tu za našu braću iz Republike Srpske. Očekujem da će ionako uspešna saradnji biti podignuta na još viši nivo – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Utiske je iznela i Ana Joković, potpredsednik za žensku košarku KSS.

– Prvi put sam u Trebinju, ali svakako da ovakva manifestacija zaslužuje apsolutnu podršku. U prilici smo da podržimo razvoj ženske košarke u RS i verujem da ćemo naći način da pomognemo. Uspostavljanjem specijalnih veza između dva saveza, saradnja je praktično već počela i neki od trenera iz RS dolazili su na stručne seminare i obuku u Srbiju…

U popodnevnim satima, odigrani su i revijalni mečevi u dvorani „Miloš Mrdić“, pred više od 1.000 gledalaca. Prve su na parket izašle ženske reprezentacije Republike Srpske i Ženske košarkaške lige Srbije. Košarkašice Ženske košarkaške lige Srbije bile su bolje i slavile su rezultatom 97:62 (22:13, 26:21, 26:13, 23:15).

Domaći tim su sa klupe predvodili trener Slobode iz Novog Grada Sunčica Marčeta i pomoćni trener Milorad Nadeždin iz Trebinja. Trener ekipe iz Srbije bio je Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća, a pomoćnik Bojan Ivanović, trener ŽKK Partizan 1953.

REPUBLIKA SRPSKA: Odžić, Kešeljević 4, Šehovac, Ćuk 2, Goronja 6, Kajtaz 8 (12 as), Trninić, Ilić 8, Milaković 3, Suzić 4, Zubac 19, Popović 4.

REPREZENTACIJA ŽKLS: Radović 6, Stevanović 10 (8 sk), Živadinović 6, Radić 6, Stojiljković 3, Katanić 2, Ilić 8, Đorđević 19, Bogićević 8, Turudić 12 (8 sk), Džombeta 2, Bajić 10.

Posle košarkašica, na teren su izašli i košarkaši, reprezentacije Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije. Kao i u prvom meču, pobedu je zabeležio tim iz Srbije rezultatom 79:71 (16:18, 25:9, 20:20, 18:14).

REPUBLIKA SRPSKA: Đ.Aleksić 7, V.Aleksić 6, Ivković 2, Pelkić 14, Ivetić 6, Kokoruš 3, Lužaić 2, Radmilović 4, Ninković 4, Stanimirović 4, Tomić 14, Jovičić 5.

REPREZENTACIJA KLS: Jovović 2, Kužeta 3, Janković 11, Stevanović 6, Milošević 3, Nenadić 6, Radulović 12, Jeftić 18, Jovišić 6, Todorović 10, Đorđević 2.

Republiku Srpsku je sa klupe predvodio Goran Sladojević, trener KK Mladost iz Mrkonjić Grada, dok mu je pomoćnik bio Radoslav Ivanković iz KK Svislajon Leotar. Reprezentaciju KLS sa klupe su predvodili Vladimir Đokić (Vršac) i Dušan Alimpijević (Spartak).

Titulu najboljeg trojkaša poneo je Milan Lužajić sa 17 pogodaka, a najbolje zakucavanje izveo je Nemanja Nenadić.

Za najbolju košarkašicu Republike Srpske proglašena je igračica podgoričke Budućnosti Tamara Kapor, dok je za najboljeg košarkaša proglašen igrač Igokee Draško Albijanić.

Ovaj Sabor je još jednom potvrdio odličnu saradnju Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Republike Srpske.