U beogradskom hotelu „Zira“ održan je Novogodišnji koktel Košarkaškog saveza Srbije na kome su prisustvovali čelnici Saveza, veliki broj nekadašnjih asova i trenera, kompletan Stručni štab i košarkašice ženske seniorske reprezentacije, treneri mlađih nacinalnih selekcija, predstavnici klubova, prijatelji, sponzori i donatori KSS, predstavnici medija…

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas zahvalio se svima koji su nesebično pomagali našoj košarci u 2011. godini:

– Dugujemo zahvalnost svima koji su bili uz Košarkaški savez Srbije, a posebno onima koji su ostali sa nama posle neuspeha na Eurobasketu u Litvaniji. Ne mogu reći da su to sponzori, već donatori. Trudili smo se da uvedemo neke nove vetrove u Savez, da vratimo sva dugovanja. Bez obzira na sve, očekujem da ostvario naš cilj koji smo zacrtali pre šest-sedam meseci. Verujem da će se do jeseni Savez potpuno finasijski stabilizovati, kako bi počeli da što više ulažemo u regionalne centre, popularišemo i uzdižemo košarku u unutrašnjosti Srbije, jer to jedini način da se vratimo na staze stare slave, stvorimo nove Bodiroge, Tomaševiće, Tarlaće – istakao je predsednik KSS i najavio prioritete za 2012. godinu.

– Znam da se mnogima pojavila suza u oku što se u Litvaniji nismo bar izborili za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu.
Život ide dalje, očekuju nas kvalfikacije za EP u Sloveniji. Igraćemo pet mečeva u Srbiji, ne samo u Beogradu već i drugim gradovima, što će biti sjajna prilika za popularizaciju košarke. Siguran sam u uspeh i plasman na Eurobasket 2013. godine, gde ćemo uz pomoć navijača pokušati da osvojimo najsajnije odličje. Takođe, dosta očekujemo i od naših najboljih košarkašica. Najpre plasman na šampionat Evrope, a za koju godinu, uz veliki rad i ulaganja, možemao kao i kod košarkaša očekivati medalje
– zaključio je Dragan Đilas.

Ministarka omladine i sporta, Snežana Marković Samardžić obećala je dalju podršku Košarkaškom savezu Srbije:

– Košarka je miljenica Ministarstava. Ovaj sport ima ogromnu tradiciju koju treba negovati, kad kažem negovati, mislim na ulaganja. Košarkaški savez zaslužuje podršku, jer sva sredstva koja dobije troši optimalno i namenski.

Prioritet Ministarstva omladine i sporta su briga o najmlađima i infrastruktura. Košarkaški savez Srbije okuplja veliki broj dečaka i devojčica, a Ministartsvo će se potruditi da pommogne oko infrastrukture.