Proteklog vikenda održana su dva turnira u okviru RODA 3h3 državnog prvenstva, a Priboj i Kraljevo dobili su nove šampione.

U subotu je održan turnir B kategorije, a basketaši Broksa slavili su u Priboju. U sjajnoj atmosferi na „Mocartovim“ terenima ekipa Broksa savladala je u finalu tim Telep sa 17:12. Publika je imala priliku da uživa u vrhunskim potezima srpskih basketaša, a Dušan Milošević, Lazar Popović, Nemanja Drašković i Nikola Perković stigli su do druge titule ove sezone, pošto su prethodno slavili i u Sremskoj Mitrovici.

Već sledećeg dana, u nedelju, RODA karavan otputovao je u Kraljevo. Na terenima kraj Ibra viđena je velika borba, a u velikom finalu ponovo se našla ekipa Telepa. Ipak, zlatne medalje zasijale su na grudima basketaša Novog Beograda, koji su nastavili sa sjanim partijama i stigli do nove titule. Posle titule u Nišu, Novobeograđani slavili su i u Kraljevu sa 21:9, ali su ovog puta igrali u nešto izmenjenom sastavu. Pored Vuka Jovanovića, Nemanje Karalića i Mladena Simeunovića, tu je bio i Marko Radonjić.

Obe ekipe već su obezbedile plasman na finalni turnir prvenstva Srbije koji je zakazan za 18. avgust, a novim titulama potvrdile su kvalitet.

Pored seniora, na turniru u Kraljevu učestvovali su i juniori, a titulu šampiona ponela je ekipa SER U18, koja je pobedila KGB Pink Taksi sa 21:19.

RODA karavan nastavlja svoje putovanje širom Srbije, a narednog vikenda zaustaviće se u Beogradu i Požarevcu.