Danas je u Nišu održana konferencija za medije, a tema je bila organizacija Pireus banka Kupa Radivoja Koraća, odnosno rezime prvog četvrtfinalnog dana i ono što nas očekuje…

Pred novinare su izašli generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić i komesar za bezbednost takmičenja Veljko Bogunović.

Posle prvog dana takmičenja poznata su imena prvih polufinalista, a to su FMP i Crvena Zvezda. Drugi polufinalni par biće poznat večeras posle utakmica u kojima se sastaju Mega Leks i Dinamik (17.00) i duela Partizana i Dunava (19:30). Komesar za bezbednost takmičenja Veljko Bogunović je istakao da je organizator učinio sve kako bi utakmice protekle bez nereda.

– Sinoć smo imali punu dvoranu i sve je proteklo bez ijednog incidenta. Nadamo se da će tako biti i u narednim utakmicama.

Organizatori navode da karata za utakmice više nema u prodaji i da niko bez ulaznice neće moći da uđe u dvoranu „Čair“.

– Apelujem na sve ljude da se na utakmicama ponašaju kao gospoda, kao što je bio i sam Radivoj Korać – istakao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević. – Jedan od razloga što smo odlučili da organizaciju Kupa na tri godine prepustimo Nišu je zato što je atmosfera ovde uvek onakva kakva bi trebala da bude na košarkaškim utakmicama. Svako ko dođe u Niš u vreme Kupa oseća se fenomenalno. Košarka je sport koji spaja ljude i koji treba da promoviše nešto lepo i plemenito.

Paralelno sa Kupom održava se i Mini kup na kome gledaoci mogu da vide najbolje pionirske ekipe u Srbiji.

– Mini kup se održava u školama „Duško Radović“ i „Mika Antić“, gde će publika moći da vidi budućnost srpske košarke. Finale turnira Mini kupa biće održano u nedelju od 13.00 časova u „Čairu“ – rekao je predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić.

Od subote, kada se igraju polufinala, ljubitelji košarke će moći da koriste i zanimljivu mobilnu aplikaciju.

– Korisnici aplikacije „couch coach“ moći će virtuelno da sastavljaju timove i biraju trenere, a oni koji osvoje najviše poena dobiće vredne nagrade – objasnio je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.