Košarkaški savez Srbije, NBA i FIBA od 15. do 18. avgusta 2018. godine u Beogradu će organizovati prestižni kamp “Košarka bez granica”, na kome će učestvovati 80 mladih igračica i igrača iz Evrope po odabiru NBA. Tokom četiri dana ovog kampa, sa decom će raditi poznata trenerska i nekadašnja velika igračka imena NBA lige.

Pored mladih košarkaša i košarkašica, kamp “Košarka bez granica” svake godine posete i čelnici FIBA, oko 60 značajnih osoba za NBA ligu, predstavnika i vlasnika NBA klubova, vodećih menadžera klubova, trenera, bivših igrača, a očekuje se i prisustvo većine bivših NBA igrača sa naših prostora.

Sam događaj je od izuzetnog, ne samo sportskog, već i sveopšteg značaja za Košarkaški savez Srbije, grad Beograd i državu Srbiju. Shodno tome, KSS će pristupiti organizaciji NBA i FIBA kampa „Košarka bez granica“ na najvišem nivou.

U okviru pripreme za ovaj događaj, od 15. do 19. januara u Beogradu je boravila delegacija NBA u sastavu Lens Džonson, Nil Mejer i Kajlin Mulen, koji su stručna lica usko vezana za organizaciju.

U organizaciji KSS, obavili su niz kontakata i sastanaka i izvršili pregled svih prostora vezano za organizaciju kampa. Posebno su analizirani hoteli za smeštaj dece i predstavnika NBA, sportske dvorane, bezbednost, transport, medicinska podrška i mogućnost dodatnih aktivacija za decu i predstavnike NBA (turistička i ugostiteljska ponuda).

Pored sportskog programa, u okviru organizacije ovog kampa NBA i FIBA praktikuju i humanitarni program. Predstavnici NBA su iskazali želju da u Beogradu doniraju opremu za dve medicinske ustanove koje se bave decom. Na predlog KSS, predstavnici NBA su posetili Institut za onkologiju i radiologiju, odnosno njihovo odelenje dečije onkologije, kao i Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Predstavnici NBA, kako su istakli, odlaze iz Beograda puni pozitivnih utisaka i očekivanja da će letnji kamp “Košarka bez granica” biti jedan od najbolje organizovanih do sada…