Projekat „3X3 Still Ballin’ New Year’s Madness“ je naziv za nov i jedinstven novogodišnji profesionalni basket turnir najvećeg fomamata do sada u 3×3 takmičenju Srbije, koji će se u petak 29. decembra od 10.00 časova održati na „Šumadija sajmu“ u Kragujevcu. Ekipe će se takmičiti na čak pet specijalizovanih basket terena u osam kategorija, u kojima će se okupiti preko 400 učesnika iz cele Srbije.

Opšte je poznato da je 3×3 basket sada Olimpijska disciplina i da je proglašen za prvu kategoriju sportova u programu OI Tokio 2020, da je naša 3×3 federacija prva na svetskoj rang listi, a naša reprezentacije najbolja na svetu što je potvrđeno i osvajanjem tri svetske titule… Sve to nam daje veliku obavezu, ali ujedno i motivaciju, da upravo kraj ove sezone, kada smo ostvarili najviše uspeha, krunišemo jednim ovako velikim turnirom koji je priznat od FIBA3×3 i ove godine će se organizovati u sklopu prve 3×3 zimske sezone.

Prvi put će biti uključene mnoge nove takmičarske kategorije, i to: pro seniori, seniori amateri, studenti, veterani (Biznis liga), seniorke, juniori, juniorke, kadeti, kadetkinje, pioniri i mini basket.

U nogodošnjoj atmosferi organizator se potrudio da pored prazničnog druženja za sve kategorije kroz sponzorski pul obezbedi vredne novčane i robne nagrade. Predviđena vrednost ukupnog nagradnog fonda je preko 300.000 dinara i za svaku kategoriju određenu su neke od nagrada, novčane ili robne,.

Pro seniori:

  1. mesto – 80.000,00 dinara + sportska oprema KSS;
  2. mesto – 20.000,00 dinara + sportska oprema KSS;
  3. mesto – sportska oprema KSS.

Amateri:

  1. mesto – 20.000,00 dinara + sportska oprema KSS;
  2. mesto – 8.000,00 dinara + sportska oprema KSS;
  3. mesto – sportska oprema.

Glavni pokrovitelj turnira je grad Kragujevac. Nacionalni sponzori su TC RODA, Triglav osiguranje i Buster, a oficijelni sportski brend je Still Ballin’. Lokalni sponzori su Vulović transport, Markus auto, Mišić DOO, Kafe i restoran Madmozel, MGS servis Balkan DOO, Medođija, Moj Musli , Metal sistemi, KG Digital pres, UP Livigng DOO, Kafe Nemam Ve De…

Prijava i info: Nenad Tanasijević – 060/0800- 444, Nemanja Stojanović – 060/3477-774, ili na 3×3@kss.rs i 3x3serbia@gmail.rs.