Muška juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, imaće ovog vikenda glavnu proveru pred start Evropsko prvenstvo koje se održava od 27. jula do 4. avgusta u Volosu (Grčka). Izabranici selektora Slobodana Klipe učestvovaće od 12. do 14. jula na turniru u Logronju (Španija) gde će im rivali pored domaće selekcije biti još Francuska i Nemačka. Naš madi tim je dosadašnji deo prirpema sproveo na Zlatiboru i Vrnjčakoj Banji gde je odigrao dve kontrolne utakice sa vešnjacima iz Slovenije.

U najkraćem, na Zlatiboru smo se bavili poboljšanjem fizičke kondicije, a u Vrnjačkoj Banji košarkom. Odigrali smo dve utakmice protiv Slovenaca, slavili dve pobede, ali je još rano za donošenje bilo kakvih zaključaka. Noge su još uvek teške, svi su dobili priliku da se pokažu. Bilo je dobrih i loših momenata. Turnir u Šaniji je nešto sasvim drugo, čekaju nas tri teška pritvnika koji će dati jasniju sliku gde se trenutno nalazimo i na čemu treba još da radimo do početka šampionata Evrope – istako Slobodan Klipa, selektor U18 selekcije Srbije.

Na turnir u Španiju putuje sledećeih 14 igrača: Đorđe Đorđević, Đorđe Pažin, Nikola Manojlović, Stevan Karapandžić, Lazar Vasić, Vukašin Mašić, Marko Pavićević, Aleksandar Langović, Aleksa Marković, Marko Andrić, Marko Brekić, Aleksej Pokuševski, Filip Škobalj i Lazar Šćekić.

 

Turnir u Logronju:

  1. jul: Srbija – Francuska (18)
  2. jul: Srbija – Španija (20:15)
  3. jul: Srbija – Nemačka (18)