Reprezentacija Srbije u 3h3 košarci u kategoriji do 23 godine optutovala je u kineski grad Lanžu, gde će od 2. do 6. oktobra 2019. godine učestvovati na FIBA 3h3 U23 Svetskom prvenstvu.

Ekipu Srbije za ovu priliku spremali su Danilo Lukić – trener muških 3h3 reprezentacija i Marko Ždero – trener mladih 3h3 reprezentacija, uz podršku selektora muških 3h3 reprezentacija Srbije Gorana Vojkića.

Stručni štab se posle priprema koje su održane u Republičkom zavodu za sport Republike Srbije i hotelu „Trim“ u Košutnjaku odlučio za sledeći sastav koji će reprezentovati Srbiju u Kini: Marko Milaković, Goran Vidović, Dušan Samardžić i Vladimir Trajković.

Srbija se nalazi u grupi D u prvoj fazi takmičenja uz reprezentacije Litvanije, Mongolije, Južne Koreje i Holandije. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe nastaviće takmičenje u četvrtfinalu i eventualnoj daljoj borbi za medalje.

Prvi dan takmičenja za reprezentaiju Srbije biće četvrtak 3. oktobar, a svoj prvi meč na prvenstvu igraće protiv Litvanije od 7:30 sati (po srpskom vremenu), dok je istoga dana od 10.30 časova (po srpskom vremenu) predviđen drugi meč protiv reprezentacije Mongolije.

Preostale mečeve u grupi Srbija će igrati posle dana pauze, i to u subotu 5. oktobra, prvo protiv Južne Koreje od 7:30 sati, a potom protiv Holandije od 10.30 časova (sve po srpskom vremenu).

Podsećamo da se svi direktni prenosi utakmica sa FIBA 3h3 U23 Svetskog prvenstva iz Lanžua mogu pratiti na zvaničnoj veb stranici turnira na adresi:

http://www.fiba.basketball/3x3u23wc/2019

kao i na zvaničnom „jutjub“ FIBA kanalu

https://www.youtube.com/user/3x3planet