Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, nalazi se Zlatiboru gde sprovodi udarni deo priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 21. jula održava u Tel Avivu (Izrael). Selektor Oliver Popović napominje da zbog sticaja okolnosti pripreme ovoga puta nisu „klasične“ i da u kratkom roku treba uraditi mnogo toga.

– Nemamo previše vremena na raspolaganju, a treba imati na umu da je sezona tek nedavno završena. Zato smo konstantno u dvorani, gde uz konslultacije sa kondicionim trenerima radimo i na fizičkoj spremnosti. Nismo još uvek kompletni. Radimo trenutno sa 15 igrača. Do kraja nedelje treba da nam se priključe Momirov, Marjanović i Uskoković. Atmosfera je na viskom nivou, baš kao i uslovi za rad koje imamo na Zlatiboru – prvi je raport selektora naše U20 reprezentacije Olivera Popovića.

Prve provere naš mladi tim imaće 27. i 28. juna kad će u Vršcu odmeriti snage sa selekcijom Francuske.

– Želeli smo da i na Zlatiboru odigramo neku kontrolnu utakmicu, ali je u ovom periodu veoma teško naći rivala. Zato ćemo prvu proveru urađenog imati pritiv Francuza. Posle toga čeka nas učešće na jakom turniru „Turgut Atakol“ i pet kvalitenih utakmica što će nam biti generlana proba pred odlazak na Evropsko prvenstvo.  

Iako je do početka šampionata u Izraelu ostalo mesec dana selektor Popović naglašava da su ambicije kao i uvek visoke:

To jednostavno obaveza svake selekcije Srbije. Ipak, još uvek nemamo jasnu sliku tima. Najverovatnije da će da nam se pridruži neki igrač iz U19 selekcije koju čeka Svetsko prvenstvo na Kritu. Kad budemo kompletni i kad se vratimo sa turnira iz Turske, mnogo toga će biti jasnije. I što se tiče tima i mogućnosti na Evropskom prvenstvu – zaključio je Oliver Popović