Ženska juniorska reprezentacija Srbije (igračice rođene 1995. i mlađe) održaće mini pripreme od 26. do 28. decebmra u Boegradu, a zatim 29. i 30. decembra učestvovati na međunarodnom turniru u Barakaldu (Španija) na kome će im rivali biti vršnjakinje iz Italije i Španije kao i selekcija Euskadi (Baskijski region).

– Imaćemo tri treninga u Beogradu na kojima ćemo za kratko vreme pukušati da uspostavimo osnovne principe igre u odbrani i napadu. Turnir u Španiji biće dobra prilika da vidimio jednu grupu kandidatkinja na koje računamo za juniorski šampionat Evrope koji nas sledećeg leta očekuje u Hrvatskoj – istakao je selektor Zoran Kovačić .

Selektor Zoran Kovačić pozvao je sledećih 12 košarkašica za mini pripreme u Beogradu i turnir u Španiji: Sanja Mandić, Bogdana Rodić, Katarina Anđelković(Radivoj Korać), Nina Vukosavljević, Aleksandra Crvendakić (Crvena zvezda),Julijana Vojinović, Branka Luković (Voždovac), Ines Čorda (Vršac), Tamara Zeković (Vojvodina), Duška Nikitović (Šumadija), Jelena Ćirić (Šabac), Dragana Stanković (Sloboda, Novi Grad, BIH).

Pored selektora Zorana Kovačića u Stručnom štabu ženske juniorske reprezentacije Srbije nalaze se još: Željko Vasiljević (pomoćni trener), Igor Kovačić (fizioterapeut) i Jelena Popović (tim menadžer).

29. decembar 2012.
Španija – Srbija (17:30)
Euskadi – Italija (19:30)

30. decembar 2012.
Meč za treće mesto (10:30)
Finale (12:30)