MEGA LEKS – DINAMIK 84:57 (26:17, 21:12, 26:10, 11:18)

U prvom duelu drugog četvrtfinalnog dana, ekipa Mega Leksa je lako i ubedljivo savladala Dinamik rezultatom 84:57 i plasirala se u polufinale, gde će u subotu od 21.00 čas igrati sa boljim iz susreta Partizan NIS – Dunav.
U prvoj četvrtini gledali smo prilično izjednačenu utakmicu, iako se Mega u sedmom minutu odvojila na 18:12. Obe ekipe su se uglavnom oslanjale na šut sa distance i za tri poena, a Mega je na kraju deonice stekla solidnih 26:17.
Početak druge četvrtine protekao je dominacijom ekipe trenera Dejana Milojevića, koja se u 16. minutu odlepila na 34:20, a na veliki odmor otišla sa velikih 47:29.
Jaramaz, Samardžiski i ostali pojačali su ritam u trećoj četvrtini i brzo se odlepili na nedostižnih „plus 31“ u 25. minutu – 63:32, a zatim i najvećih 71:36 četiri minuta kasnije. Do kraja utakmice, Dinamik je poenima sa distance uspeo minimalno da ublaži ubedljiv poraz.

Kompletnu statistiku sa meča možete videti na ovom linku

http://www.kls-live.com/live.php?id=meg_dyn

Dejan Milojević, trener Mega Leksa

 – Zadovoljan sam i igrom i pobedom. Imali smo pravi odnos, pa je iz njega naš kvalitet i došao do izražaja. Ipak, ovo je tek prvi od tri koraka koje treba načiniti kako bismo osvojili Kup. Sad nas čeka duel sa Partizanom u kome očekujem pobedu…

Miroslav Nikolić, trener Dinamika

 – Niko nije napravio tim za dve godine, a nama je to uspelo. Međutim, za sada nas interesuje samo KLS i plasman u Superligu. Ogromna je razlika između KLS i ABA, videlo se to i na ovom meču. Nismo mogli ni loptu da prevedemo, pa šta onda da tražimo!? Neki igrači moraju da preleže „dečije boginje“ i da kroz nekoliko godina pokažu šta umeju…