U beogradskoj dvorani „Šumice“ od 3. do 5. juna održaće se međunarodni turnir za košarkašice „Trofej Beograda 2012“. Na turniru će pored reprezentacije Srbije učestvovati selekcije Rumunije, Izraela i Italije. Svim ekipama ovo će biti poslednja provera pred početak kvalifikacionih mečeva za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine.

– Veliko nam je zadovoljstvo da posle 2005. godine Srbija ponovo bude domaćin veoma jakog međunarodnog turnira. Učinićemo sve da „Trofej Beograda“ postane tradicionalan. Zbog toga verujem da će ljubitelji ženske košarke u velikom broju doći u dvoranu „Šumice“ uživati u dobrim mečevima i pozdraviti našu reprezentaciju koja je dobrima igrama na kontrolnim mečevima u Sloveniji i Nemačkoj najavila dobru formu pred početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – istakla je Ana Joković,potpredsednica KSS, zadužena za žensku košarku.

– Prilikom pravljenja planova za povratak ženske košarke na nekadašnje staze uspeha jedan od zadataka bila je i organizacija kvalitetnog turnira u Beogradu. Zbog toga smo svi zahvalni Košarkaškom savezu Srbije što će se u „Šumicama“ održati „Trofej Beograda 2012“. Pored našeg tima, učestvuju još tri veoma kvalitetne selekcije koje očekuju takođe kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo – konstatovala je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Posle utakmica u Sloveniji i Nemačkoj, najboljim košarkašicama Srbije dueli sa Izraelom, Rumunijom i Italijom biće poslednje provere pred prvi kvalifikacioni meč sa Crnom Gorom na Cetinju 13. juna.

– Svih 16 košarkašica koje konkurišu za nastup u kvalifikacijama dobiće priliku u „Šumicama“. Rotiraćemo, igrati sa 12 ili 13 igračica, kao što je bio slučaj u Sloveniji i Nemačkoj. Uz ekipu će, na žalost na tribinama, biti povređena Saša Čađo, kao i Jelena Milovanovića i Dajana Butulija koje se vraćaju sa rehabilitacionog oporavka iz Španije. O njihovom statusu i stanju povreda znaćemo više posle završetka turnira – zaključila je Marina Maljković.

 

RASPORED MEĐUNARODNOG TURNIRA „TROFEJ BEOGRADA 2012“

Nedelja 3. jun 2012.

ITALIJA – IZRAEL (18:00)
SRBIJA – RUMUNIJA (20:30)

Ponedeljak 4. jun 2012.

ITALIJA – RUMUNIJA (18:00)
SRBIJA – IZRAEL (20:30)

Utorak 5. jun 2012.

RUMUNIJA – IZRAEL (18:00)
SRBIJA – ITALIJA (20:30)

Ulaz u dvoranu „Šumice“ za sve utakmice „Trofeja Beograd 2012“ je besplatan.