U prelepom ambijentu na Trgu republike u Beogradu, uz izuzetno veliki broj gledalaca koji su tokom celog dana pratili 3h3 mečeve, odigran je Finalni turnir Roda 3h3 prvenstva Srbije. Dobili smo i novog šampiona – ekipu Limana, koja je u finalu bila bolja od beogradskog Olimpa i slavila rezultatom 22:16.

Tokom celog dana prikazan je fenomenalan basket na dva Roda terena koja su bila postavljena na Trgu republike, a program je započeo finalnim turnirom u konkurenciji juniora. Najbolja ekipa u konkurenciji juniora je ekipa Srbija 3h3, dok je drugo mesto zauzela ekipa Subotica 3h3. Treba napomenuti da su obe ekipe sastavljene od juniorskih reprezentativaca Srbije koji će krajem meseca učestvovati na FIBA U18 3h3 Evro kupu u Debrecinu. Za najboljeg igrača finalnog turnira za juniore proglašen je reprezentativac Miloš Antić, kome je nagradu uručio koordinator za 3h3 košarku u KSS – Boško Adžić. Drugoplasiranoj ekipi u juniorskoj konkurenciji Subotica 3h3 medalje, kao i poklone u vidu sportske opreme dodelio je takođe Boško Adžić, dok je prvoplasiranoj ekipi Srbija 3h3 nagrade i medalje dodelio Mladen Dokić iz kompanije Roda.

U konkurenciji seniora prikazana je zaista izuzetna borba, kako u kvalifikacionim mečevima u okviru grupa, tako i u eliminacionom delu takmičenja. Šesnaest najboljih ekipa iz Srbije (koje su osvajale turnire u 27 gradova Srbije na 32 održana turnira u oviru ovogodišnjeg prvenstva) došlo je sa istom ambicijom – da se popnu na tron 3h3 Roda prvenstva Srbije za 2018. godinu. Parovi i rezultati četvrtfinala su bili sledeći: Liman – 3h3 43 18:15, Novi Sad – Auto kuća Sekulić 19:17, Sremska Mitrovica – Kragujevac 16:22, Olimp Beograd – Avai 18:15. U polufinalnim mečevima su viđeni sledeći dueli: Liman – Novi Sad, gde je Liman slavio rezultatom 21:11, kao i duel Olimp – Kragujevac, gde je Olimp rezultatom 19:13 slavio i otišao u finale da brani prošle godine osvojenu titulu.

Finalni meč je bio na izuzetnom takmičarskom nivou, a publika je mogla da uživa. Trijumf je odnela ekipa Limana rezultatom 22:16 i tako postala novi šampion 3h3 Roda prvenstva Srbije.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Limana Mihajlo Vasić, kome je plaketu uručio predstavnik Triglav osiguranja Marko Putnik. Najbolji strelac turnira bio je igrač ekipe Kragujevca Ivan Nedeljković, kome je plaketu dodelio Mladen Dokić (Roda).

Trećeplasirana ekipa na turniru bila je ekipa Novog Sada, kojoj je pripala novčana nagrada od 30.000 dinara, uz medalje, pehar i sportsku opremu KSS, a nagrade im je uručio Marko Putnik iz Triglav osiguranja. Drugoplasiranoj ekipi Olimpa pripala je nagrada u visini 75.000 dinara, a pehar, medalje i sportsku oprema KSS uručio im je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević. Ekipi Limana je uz pehar, medalje i patike, pripala i novčana nagrada u visini od 150.000 dinara, a nagrade im je uručio predsednik KSS Predrag Danilović.

Treba dodati da je ekipa Kragujevca dobila specijalnu plaketu kao nagradu za ekipu koja je osvojila najviše bodova u okviru Roda 3h3 prvenstva Srbije.

Posebne plakete su dodeljene predstavnicima sponzora 3h3 prvenstva Srbije. Marku Putniku iz Triglav osiguranja i Mladenu Dokiću iz kompanije Roda plakete je dodelio predsednik KSS Predrag Danilović.