Proteklog vikenda, u Bijeljini je održan tradicionalni 19. Košarkaški sabor Republike Srpske. Brojna delegacija KSS na čelu sa potpredsednikom i v.d. generalnog sekretara Dejanom Tomaševićem i potpredsednikom za mušku košarku Igorom Rakočevićem prisustvovala je ovom lepom događaju, na kome su dodeljena i brojna priznanja, a KSS je dobio plaketu za „Doprinos u realizaciji Protokola o saradnji“.

U revijalnom meču, u kome je viđeno dosta atraktivnih poteza, selekcija Košarkaške lige Srbije pobedila je reprezentaciju Republike Srpske – 108:99.

Pored utakmice, održana su i atraktivna takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki. U zakucavanjima je najbolji bio košarkaš Građanskog iz Bijeljine Nebojša Erkić, dok je najbolji trojkaš bio prvotimac OKK Beograda Žarko Valjarević. Ovom prilikom, proglašeni su i najbolji košarkaš i košarkašica Republike Srpske. Ova laskava priznanja dobili su Njegoš Sikiraš i zlatna reprezentativka Srbije Saša Čađo.

Pored glavne utakmice, megdan su podelili i veterani i košarkaši u kolicima. Selekcija veterana Srbije savladala je Republiku Srpsku rezultatom 59:52, dok je u takmičenju košarkaša u kolicima Srpska bila bolja od Srbije – 45:36.