Treće izdanje Kupa Srbije „Kup Dejan Dimitrijević“ održano je poslednjeg dana jula i 1. avgusta na Kraljevom Trgu na Zlatiboru, a novi šampioni su basketaši Ralje Intergalaktik.

U konkurenciji 16 najboljih srpskih ekipa, odnosno 12 koje su tokom RODA prvenstva sakupile najveći broj bodova i četiri tima koja su stekla pravo vajld kartom, basketaši Intergalaktika su trijumfom stekli i učešće na velikom finalu prvenstva Srbije, kao i slot za čelendžer Rimini. Ralju su na Zlatiboru predstavljali Marko Stojanović, Miloš Milovanović, Nebojša Kilijan i Vuk Obradinović, a u finalu su bili bolji od tima Broks sa 21:12. Za Broks su igrali Nikola Perković, Lazar Popović, Dušan Milošević i Nemanja Žigon.

Prvog dana Kupa, basketaši Ralje su na otvaranju grupe bili ubedljivi protiv tima KGB Pink Taksi sa 21:8, zatim su u neizvesnom finišu poraženi od Broksa rezultatom 21:20 i u poslednjem duelu savladali Telep-Cereks sa 21:14. Eliminaciona faza održana je u četvrtak, a u četvrtfinalu su savladali prošlogodišnjeg šampiona, tim Avai rezultatom 21:10, dok su u polufinalu, trijumfovali nakon preokreta nad Zemunom sa 20:16.

Finale sa ekipom Broks rešili su boljim šutom sa distance. U prvoj polovini finala, Broks je bio u egalu poenima iz reketa, a u nastavku je Ralja dvojkama Obradinovića i Milovanovića rešila pitanje pobednika, što je u finišu potvrdio i Kilijan za sigurnih 21:12. Treće mesto pripalo je Zemunu, dok su četvrtoplasirani bili basketaši Armagedona, koji su u četvrtfinalu savladali Novi Sad, kome je i pripalo peto mesto, a Avai je ove godine šestoplasirani.