Još jedna uspešna akcija sektora za mušku košarku, koja predstavlja novitet, održana je u beogradskom Zavodu za sport u Košutnjaku. Reč je o treningu sa košarkašima različitog uzrasta, koji već igraju u inostranstvu.

Činjenica da su ti momci doputovali u Srbiju i da sa porodicama provode Novogodišnje praznike, dala je ideju da se napravi jedan kontrolni trening i vide trenutne mogućnosti kandidata za različite reprezentativne selekcije. Treneri Milan Josić i Milan Gurović, sa stručnim štabom, vodili su dvoipočasovni trening i upoznali se sa trenutnom formom igrača, njihovim košarkaškim znanjem, kao i razvojem u odnosu na prošlu sezonu.

Trenerima su na raspolaganju bili Bogdan Milojević, Nenad Simić, Vladimir Rajačić, Bojan Mitrović, Luka Šebrek, Filip Pavićević i Lazar Lugić koji igraju u Italiji, Bojan Nešić, Filip i David Petrušev, Nikola Veljović i Aleksandar Bogojević koji igraju u Španiji, Aleksa Stepanović (BiH), Altin Islamović (Luksemburg) i Stefan Jevđenijević (SAD).

Zajednički zaključak je da je okupljanje ovih 15 momaka bio pravi potez pred skori početak priprema za nova takmičenja. Ovo je bila jedinstvena prilika da se, u skladu sa dosadašnjim akcijama, stvori prava slika o najširoj bazi kandidata za reprezentativne selekcije i jedino ostaje žal što zbog raznih obaveza u klubovima selektori nisu bili u mogućnosti da vide sve kandidate.